Леля ми обикновено беше винаги здрава и енергична, но изведнъж

...
Леля ми обикновено беше винаги здрава и енергична, но изведнъж
Коментари Харесай

Язвата на стомаха се лекува с помощта на репей

Леля ми нормално беше постоянно здрава и енергична, само че внезапно стартира да изпитва болежка в стомаха. Атаките бяха толкоз мощни, че ходеше превита. Обезболяващите съвсем не помагаха. Леля отслабна, само че не бързаше да върви на доктор – тогава живееше на село и искаше да свърши доста неща през лятото. Надяваше се всичко скоро да премине.

Добре, че в това село живееше добра баба-билкарка. Тя, като видя отслабалата ми вуйна, незабавно се тормози. Попита я за всички признаци. По всичко личеше, че вуйна ми има язва на стомаха с нараснала киселинност. Бабата настояваше дамата би трябвало да отиде на доктор, само че с цел да успокои болките би трябвало да взима настойка от корените на репей. Самата билка сама ѝ я дала и ѝ споделила рецептата.

Как да приготвите настойката?

За максимален резултат са подобаващи едногодишните корени на репей. Те би трябвало да бъдат изкопани, почистени и измити. След това корените се минават през месомелачката, разпръскват се върху марля и се изстисква сока от тях. След това този сок би трябвало да се смеси с течен майски мед, да се добави водка (40 градуса), да се покрие и да се остави на мрачно място в продължение на няколко дни.

Готовата настойка се приема 3-4 пъти дневно по 1-2 супени лъжици. В този случай би трябвало да следвате специфична диета, която се предписва за стомашни язви с висока киселинност.

Леля ми стартира да употребява това средство и за към две седмици положението ѝ се усъвършенства доста. Пристигайки вкъщи, отишла в клиника, където в действителност разкрили язвата на стомаха, само че към този момент била в етап на ремисия. Предписали ѝ медикаменти и диета. Леля ми траяла да приема тинктурата още няколко месеца. И по-късно друго проучване посочило, че язвата била излекувана. Това било знамение!

Вижте още: Дафиновият лист отстранява високото кръвно налягане и диабета

Същото средство пробвах и аз, когато ми се обостри гастрита на стомаха. Аз също подготвих тази смес и я консумирах един месец. Много бързо се почувствах по-добре и скоро от моя гастрит нямаше и диря. Основното нещо е постоянното приемане на тинктурата. Тя оказа помощ доста и на моите другари. Надявам се, че ще помогне и на вас.

Не приемайте средството при понижена или нулева киселинност на стомашен сок.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР