Лекоатлетките Кейти Мун и Нина Кенеди написаха история на Световното

...
Лекоатлетките Кейти Мун и Нина Кенеди написаха история на Световното
Коментари Харесай

Един медал, две носителки: Лекоатлети решиха да си поделят първото място в исторически момент

Лекоатлетките Кейти Мун и Нина Кенеди написаха история на Световното състезание по лека атлетика, когато се съсгласиха да си поделят златния орден в овчарския скок.

След изтощително съревнование в Будапеща, американката Мун и австралийката Кенеди сполучливо преодоляха летвата на 4,90 м на финалите, само че не съумяха в трите си опита за 4,95 м. Впоследстви двете се съгласиха да си поделят мястото на върха на почетната стълбичка. Така те се трансфораха в първите взаимни златни медалисти в историята на международните шампионати.

Двете спортистки споделиха покъртителен миг, като дружно се радваха на медалите си и се прегърнаха на награждаването. По-късно Кенеди изясни по какъв начин са стигнали до решението да си поделят славата:

" Не мислех, че тя ще желае да го показа. Мислех, че може би щеше да се наложи да продължим да скачаме ", сподели австралийката пред кореспонденти след финала. " Но, знаете ли, аз я погледнах и споделих: " Хей, момиче, може би искаш да го споделим? Облекчението по лицата беше взаимно. И да, безусловно необикновено е да споделя орден с Кейти Мун. Ние сме приятелки от толкоз дълго време, тъй че това е доста особено. "

Katie Moon
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР