Лекоатлетите на Германия оправдаха големите очаквания към тях, след като

...
Лекоатлетите на Германия оправдаха големите очаквания към тях, след като
Коментари Харесай

Германия спечели класирането по медали на Европейското по лека атлетика

Лекоатлетите на Германия оправдаха огромните упования към тях, откакто завоюваха класирането по медали на Европейското състезание навън в Мюнхен. Домакините водеха оспорвана борба с Англия безусловно до последния старт - щафетата 4х100 при дамите, преди която двете страни имаха по шест трофеи от шампионата.

В директната конкуренция за първото място по медали спринтьорките на Германия демонстрираха класа и темперамент, с цел да стигнат до златото с 42.34 секунди, до момента в който британките не съумяха да създадат първото предаване на щафетата и отпаднаха. Среброто остана за полякините, които водени от Ева Свобода записаха народен връх - 42.61, до момента в който Италия завоюва бронза.

Преди това германецът Юлиан Вебер сграбчи купата в хвърлянето на копие при мъжете с 87.66 метра, по-малко от 40 сантиметра повече от втория Якуб Вадлайх от Чехия. Топ 3 добави Ласи Етелятало с 86.44.

All it takes is one throw.

Julian Weber lands European javelin gold in with a fourth round throw of 87.66m!

()
— European Athletics (@EuroAthletics)

Британците могат да съжаляват и за второто място на 800 метра на международния първенец на 1500 метра от Юджийн Джак Уайтман. Уайтман направи късна офанзива на водача Мариано Гарсия от Испания, само че малко не му доближи, с цел да го изпревари, и приключи на втора позиция. Ирландецът Марк Инглиш завоюва бронзовия орден в дисциплината.

В бранша за скок на височина фаворитката Ярослав Махучих стигна до купата с 1.95 метра, а зад нея се Мария Вукович със същия резултат, само че повече фалове. На почетната стълбичка се качи и сръбкинята Ангелина Топич с 1.93.

По този метод Германия приключи със 7 златни, 7 сребърни и 2 бронзови оценки, до момента в който Англия завоюва най-вече медали - 6 златни, 6 сребърни и 8 бронзови. Топ 3 в класирането по медали оформи Испания с 4-3-3, а шампионата бе извънредно мощно за Гърция, приключила на четвърто място с 4 трофеи и 1 сребърен орден.

Европейското състезание в Мюнхен не бе сполучливо за България, като шестимата ни представители съумяха да стигнат до три финала, само че записаха единствено едно класиране в топ 8- осмото място на Тихомир Иванов във високия скок.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР