Леко, лесно за приготвяне и вкусно - така ще опишем

...
Леко, лесно за приготвяне и вкусно - така ще опишем
Коментари Харесай

Бланширан ориз с пиле и зеленчуци по китайски

Леко, елементарно за подготвяне и вкусно - по този начин ще опишем идеалното пролетно ядене

Необходими Продукти

● ориз - 1 ч.ч. бланширан
● пилешко месо - 400 г
● моркови - 1 бр.
● тиквички - 1 дребна
● чушки - 1 бр.
● китайско зеле - 1/4 бр.
● гъби - 4 - 5 бр. пикантни мариновани
● чесън - 3 скилидки
● лук - 1 глава остарял

за марината на пилешкото


● сол
● черен пипер
● соев сос
● лимонен сок
● белтъци - 1 бр.

при поднасяне на готовото ядене


● свеж лук
● див чесън
● сос от нар

Начин на подготвяне

Нарежете пилешкото месо на жулиени и овкусете с маринатата от солта, пипера, сока от лимон и соевия сос. Оставете за час в ледник. През това време сварете бланширания ориз във вряща подсолена вода в съответствие 1:2.

Пуснете във водата и щипка индийско орехче. Варете ориза 10 минути, като разбърквате понякога, по-късно похлупете и оставете ориза да поеме всичката вода.

Пригответе зеленчуците, като обелите тиквичката и морковите с белачка и нарежете на пръчици, лука на по-едри кубчета, китайското зеле и чушката на линии, чесъна на дребно и гъбите на шайби.

Потопете месото в разрушения белтък и изпържете със зехтин в подобаващ бездънен или уок тиган. Извадете месото, отцедете и поставете в глинен съд, с цел да резервира топлината си. В същия тиган изпържете поредно пръчиците от моркова, тиквичката, чесъна, зелето, чушката, гъбите и най-после лука.

Не препържвайте зеленчуците - би трябвало да са леко хрупкави! Полейте ги със соев сос. Прибавете към тях ориза, месото и разбъркайте до разбъркване на всички артикули за няколко минути. Налейте бялото вино и още веднъж разбъркайте.

Свалете готовото ядене от котлона и овкусете с черен пипер. Поднесете с див чесън и свеж лук, а за феновете на сладко-киселите и по- пикантни ястия полейте със сос от нар. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР