Леко и впечатляващо основно ястие, което може да спретнете само

...
Леко и впечатляващо основно ястие, което може да спретнете само
Коментари Харесай

Цветна фритата с чушки и спанак

Леко и впечатляващо главно ядене, което може да спретнете единствено за няколко минути!

Необходими Продукти

● чушки - 5 бр. червени
● спанак - 400 г
● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 2 с.л.
● зехтин - 50 мл
● майорана
● чесън - 1 скилидка
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Спанакът се измива и се запарва за 3 минути във вряща вода. Изваждате го, изцеждате, почиствате от стеблата и нарязвате на ситно. Чушките се нарязват на дребно и се запържват с 2 с.л. зехтин за 2-3 минути, като малко преди да ги махнете от котлона, прибавете и спанака и накълцания чесън.

Яйцата се разрушават и към тях се прибавят зеленчуците, подправките и 1 с.л. зехтин. Разбърквате деликатно и сипвате в тиган с незалепващо дъно, в който сте поставили авансово да се сгорещи останалата лой.

Разклатете тигана като че ли в него има палачинка, тъй че сместа да се разлее на всички места, и покрийте с похлупак. След към минута вдигате капака и леко повдигате краищата на фритатата, от една страна с цел да не залепне, а и в случай че има доста течност от горната страна - да се излее в профил, с цел да се запържи по елементарно.

Покривате отново с похлупак и по този начин, до момента в който не се изпече - става за към 2-3 минути на приблизително мощен огън, само че е добре да проверявате да не загори изпод.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР