Лекарят на Ред Бул Лайпциг Пърси Маршал не съветва футболистите

...
Лекарят на Ред Бул Лайпциг Пърси Маршал не съветва футболистите
Коментари Харесай

Лекарят на РБ Лайпциг с интересно твърдение за веган диетата при спортистите

Лекарят на Ред Бул Лайпциг Пърси Маршал не поучава футболистите да минават на напълно веган диета, само че вижда и някои преимущества в храненето с плодове за по-възрастните играчи. Маршал съобщи пред вестник " Лайпцигер Фолксцайтунг ", че нито един от настоящите футболисти не е напълно веган, само че някои имат дни на такава диета. 

" Като приказваме общо, няма подмяна за гъвкавата, уравновесена и здравословна диета ", сподели докторът, представен от организация ДПА. " Професионалистите, които минават на напълно веган диета, си дават сметка след година и половина, че имат дефицит на някои хранителни субстанции ", добави той. 

Седемкратният първенец във Формула 1 Луис Хамилтън и дългогодишният номер 1 в тениса Новак Джокович са измежду спортистите, които настояват, че са напълно на веган диета. Маршал счита, че това може да е потребно за спортистите, които остаряват. " Знаем, че диетата основана на естествени храни може да понижи равнището на възпаления в тялото. Това кара доста спортисти да преминат на подобен режим в края на кариерите си ", сподели още Пърси Маршал.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР