Лекарят е обвинен за това, че поради немарливо изпълнение на

...
Лекарят е обвинен за това, че поради немарливо изпълнение на
Коментари Харесай

Нови Разкрития: Има Нещо Изключително Гнило, Цяла България В Шок! Едва На 46 В Болницата Е Издъхнала

Лекарят е упрекнат за това, че заради немарливо осъществяване на правно-регламентирана активност – практикуване на лекарска специалност, представляваща източник на нараснала заплаха, е нарушил разпоредбите на Медицински стандарт, като не оказал навреме качествена здравна активност и осъществил дейности, довели до гибелта на 46-годишната Красимира С. от сливенското село Сотиря, оповестиха от държавното обвиняване.

По време на интервенция хирургът не е извадил неотложно троакара (инструмент за лапароскопски интервенции - бел.ред.), с цел да ревизира повода за непълноценното му деяние, а е траял натиска, с което е наранил лявата обща хълбочна артерия на пациентката.

Освен това лекарят не е направил всичко належащо за оперативното възобновяване на целостта на стената на артерията и е позволил продължение кръвозагубата от наранения съд. В резултат на това е последвала солидна кръвозагуба, довела до развиване на ДИК-синдром, с което е предизвикал гибелта на дамата на 22 март 2013 година

Окръжният съд в Сливен е насрочил съвещание за 25 октомври. Ако хирургът бъде приет за отговорен, той може да получи от 1 до 6 години затвор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР