Лекарство, което има силно противовирусно действие срещу вируса на СПИН,

...
Лекарство, което има силно противовирусно действие срещу вируса на СПИН,
Коментари Харесай

Хапче преди секс ще намалява риска от СПИН с 85%


Лекарство, което има мощно противовирусно деяние против вируса на СПИН , може да се окаже най-надеждното средство за предварителна защита на рисковото заболяване, разработвано до момента. Журналът The Lancet

осведоми, че фармацевтичният артикул скоро ще бъде обществено наличен в цяла Англия.

Иновативното средство се значи като PreP, като името е редуциране от британския термин, означаващ преекспозиционна профилактика . Наименованието е подбрано за да покаже главното деяние на продукта. Той ще се приема директно преди полов контакт и ще защищава от заразяване със СПИН при секс с болен сътрудник.

Превантивният резултат е обезпечен от мощното противовирусно деяние на продукта, което лишава жизнеспособността на ХИВ-вируса още при навлизането му в организма. Счита се, че новото средство ще понижи риска от заразяване със СПИН с най-малко 85%.

Разработването на PreP се прави оценка от учените като звеното, което само липсваше досега, с цел да се затвори кръга на ефикасната битка против СПИН. Вече са

създадени способи за бързо диагностициране на болестта, както и ефикасни лекарства за дългогодишно управление на инфекцията с ХИВ. Очаква се след появяването и на ефикано средство за предварителна защита на заразяването кривата на разпространяване на СПИН по света най-накрая да тръгне внезапно и трайно надолу.

Свързани публикации.. Д-р Тонка Върлева: И при най-малкото подозрение се изследвайте за ХИВ и СПИН 0 Растат ли възможностите ни против ХИВ? Трети оздравял 0

Вече са налице всички предпоставки продуктът да бъде препоръчан за обществена досегаемост . Освен от позиция на високата си успеваемост, той предлага и опция за трайно понижаване на разноските на всички здравни институции по света, ориентирани към битката със СПИН.

Средствата, които за момента се насочват за поддържащо лекуване на живеещите със СПИН, може да бъдат редуцирани доста бързо като се понижи броят на новозаразените. Така единствено в границите на няколко години средствата, вложени в създаването и стартирането на новаторския артикул, ще бъдат възобновени.

Наскоро беше оповестено и сполучливото създаване на антитела против ХИВ, които убиват 99% от вариантите на подлия вирус. Тази информация, паралелно с създаването на посоченото нагоре превантивно средство, дава действителна вяра, че битката със СПИН-а може скоро да бъде доведена до финален край.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР