Лекарства за редки заболявания, които липсват на българския пазар и

...
Лекарства за редки заболявания, които липсват на българския пазар и
Коментари Харесай

Лекарства за редки заболявания ще бъдат купувани от болниците без обществена поръчка

Лекарства за редки болести, които липсват на българския пазар и нямат опция, ще бъдат купувани от лечебните заведения без социална поръчка. Това плануват измененията в Закона за публичните поръчки, които бяха признати на първо четене в Народното събрание.

"Аз желая да предупредя каква е заплахата от това, което заявихте. Не може да се планува на каква стойност е медикамента за нововъзникнало рядко заболяване. Определяйки някакви прагове, ще дискриминирате пациентите ", съобщи Даниела Дариткова от ГЕРБ.

"Уважаеми вностители от ГЕРБ, не бяхте ли вие тези, които в тази зала седем пъти гласувахте за мораториум върху новаторските лекарства с аргумента, че обществените средства в опазването на здравето би трябвало да се харчат по разпоредбите. Сега оферирате къса писта, с която част от медикаментите би трябвало да се купуват от министъра на опазването на здравето. Уважаеми сътрудници от Българска социалистическа партия, които казвахте, че би трябвало да се улесни достъпът на пациенти до медикаменти, през днешния ден ви виждаме разколебани, обратно на това, което гласувахте в комисия ", добави Нигяр Джафер от Движение за права и свободи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР