Лекарства и точно определено лечение за Ковид-19 няма. Това заяви

...
Лекарства и точно определено лечение за Ковид-19 няма. Това заяви
Коментари Харесай

Имунологът д-р Шиваров съвсем ни отчая: Лекарство и лечение за Ковид-19 няма

Лекарства и тъкмо несъмнено лекуване за Ковид-19 няма. Това съобщи имунологът доцент Велизар Шиваров пред Bulgaria ON AIR.

"Антибиотиците не са медикаменти, които лекуват вируса, може да се развие вторична бактериална зараза и да оказват помощ за нея, само че не лекуват Ковид-19 ", безапелационен беше доцент Шиваров.

По думите му Ремдесивир е единственото лекуване, което е ориентирано към вируса , само че за жалост той понижава единствено болничния интервал или интервала за възобновяване и не би трябвало да чакаме, че "прави чудеса ".

"Значение има интерфероновият отговор, който лимитира репликацията на Ковид-19 в клетките. Наскоро беше потвърдено, че в случай че има недостиг в гените на интерферон, болестта протича по-трудно. Има и хора, при които антитела нападат интерферона, тези тела са по-често при възрастни мъже " , разяснява имунологът и добави, че съгласно изследванията избрани кръвни групи са свързани с по-леко протичане на болестта.

Доц. Шиваров изясни, че се следи феномен при възрастните - разновидност в имунните кафези, поради която хората боледуват по-тежко .

"В инфодемия индивидът изпада в предпочитание да направи нещо за имунната си система, само че не би трябвало да се поддаваме на суматохата, а да слушаме разсъдъка - в случай че нещо работеше толкоз добре, то щеше да се знае, в случай че съществуваше средство, което взема решение казуса, щяха да го продават, няма лекуване на вируса, консултирайте се с персоналния си доктор ", посъветва имунологът.

Той съобщи, че аспиринът не би трябвало да се приема просто по този начин, тъй като може да докара до тежки кръвотечения .

"Билковите имуностимулатори не ви защищават от което и да е заболяване, не мога да препоръчам на никого нито едно от тези имуноподсилващи средства ", сподели доцент Велизар Шиваров и добави, че извънредно достижение ще е да се стигне до утвърждение на ваксина за Ковид-19 , която да ни донесе една по-спокойна есен през 2021 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР