Лекарите от руската онлайн медицинската услуга SberHealth (Съхрани здравето) обясниха

...
Лекарите от руската онлайн медицинската услуга SberHealth (Съхрани здравето) обясниха
Коментари Харесай

Доказано: Прегръдките лекуват тази болест

Лекарите от съветската онлайн здравната услуга SberHealth („ Съхрани здравето ”) обясниха на руснаците за какво прегръдките са потребни за здравето и са един от най-хубавите способи за облекчение на напрежението. Медицински препоръки са дадени в известие за пресата, оповестени от Lenta.ru.

Невроложката Разият Чупанова сподели, че нежните докосвания имат позитивен резултат върху положението на тялото, защото провокират обособяване на окситоцин, който способства за битката против напрежението, а и оказва помощ на парасимпатиковата нервна система, която е виновна за спокойствието и мускулната релаксация. Лекарката посъветва прегръдките за облекчение на напрежението след тежък работен ден. Според нея прегръдките способстват и за производството на ендорфини, които водят до понижаване на болката. Това изяснява желанието да се прегърне или хване ръката на обичан човек, който страда от болежка или заболяване.
Пенсионерката си върна зрението, вижте по какъв начин
Във Англия 88-годишна жена си възвърна зрението благодарение на очен имплант, заяви The Guardian. Жителка на лондонското предгра...
Прочети повече
Психотерапевтът Гурген Хачатурян добави, че прегръдките оказват помощ за справяне с тревогата, страха и възприятието на самотност. Ако няма никой в близост, прегръщането на домакински любим или мека играчка все може да помогне. Докторът също по този начин посъветва влюбените да се прегръщат по-често: „ Доказано е, че двойките, които се прегръщат по-често, са по-уверени в себе си и в колегата си, по-доволни са от връзката си. Така че колкото повече обятия, толкоз по-добро е нашето психическо благоденствие ". Той поучава хората по какъв начин да отмарят пълноценно –да си разрешат да не вършат нищо, да не мислят за работа и да не се стремят да прекарат свободното си време извънредно продуктивно.

Кардиоложката Алена Хрипкова означи изгодите от прегръдките за здравето на сърцето, защото те понижават кръвното налягане и сърдечната периодичност, което способства за предотвратяването на сърдечно-съдови болести.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР