Лекарите ни бият, защото ние помежду си не се уважаваме.

...
Лекарите ни бият, защото ние помежду си не се уважаваме.
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Лекарите ни бият, защото ние помежду си не се уважаваме

Лекарите ни бият, тъй като ние между тях не се почитаме. Това сподели в изявление по Нова телевизия анестезиологът и някогашен длъжностен здравен министър доктор Мирослав Ненков.  

„ Проблемът на лекарската колегия е, че ние между тях не се почитаме. Опитваме се да покажем кой е по-велик, кой е по-голяма работа и това става през главата на пациента. На всеки се е случвало да отиде на доктор, който да му каже: „ Ееее, за какво си ходил при тоя, бе? Ела при мен, аз ще ти оправя всичко. “ Това убива нашата колегия. Нито медиите са ни отговорни, нито пациентите “, безапелационен беше той.

Д-р Ненков добави, че комплексът на българския доктор е, че не чете, работи доста, само че е подценен. „ Ние не знаем какъв брой огромна работа сме и имаме потребност да оценим близките, с цел да се почувстваме оценени. Огромна част от сътрудниците ми крепко работят, ужасно хубава работа правят, само че те имат шефове, които ги обират и малтретират. Младите лекари не бягат от България поради пари, а поради отношението. Млад доктор идва да се явява за компетентност, а не може да работи с ехограф. Не може да го прави, тъй като началникът му в провинциалната болница заключва ехографа в края на работния ден и не дава на никой различен да го пипа. Прави го, тъй като го е боязън, че този млад доктор, в случай че може да работи с ехограф, ще го надмине, всички пациенти ще вървят при него и той няма да има пари, с цел да си купи пчели или каквото там си купуват такива като него “, сподели той.

В отговор на въпрос за какво не е останал в политиката, доцент Ненков отговори, че не му харесва животът с лакеи, само че му е бил забавен, до момента в който е бил здравен министър. „ Трябва да имаме 40-годишна тактика за опазването на здравето и най-после на тези 40 години би трябвало да останем с 12 лечебни заведения и ще има пари и за хеликоптери, и за коли за спешна помощ. Болниците в провинцията локалните политически сили ги употребяват за изборна интензивност и да си уреждат свои хора “, сподели той.

Бившият здравен министър описа случай от времето си в Министерство на здравеопазването, с който да онагледи за какво счита доста от лечебните заведения за непотребни. „ Когато на лечебните заведения се провиснал пари за финансови разноски, те би трябвало да ги усвоят до края на годината, в противоположен случай би трябвало да ги върнат в държавния бюджет. В една болница в провинцията бяха отпуснати 300 000 лева за ремонт на детското поделение, само че шефът е бил толкоз несръчен, че не е съумял даже да направи публичната поръчка. И тогава министърът на опазването на здравето в мое лице взе решение да изтегли тези пари от болничното заведение, които нямаше по какъв начин да бъдат осъществени до края на годината и да ги разпредели на други места. Регионалният народен представител ме срещна в Народното събрание и със сълзи в очите ме попита: „ Защо взехте парите от децата? “, приключи тематиката Мирослав Ненков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР