Лекари създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне. То

...
Лекари създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне. То
Коментари Харесай

Създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне

Лекари сътвориха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне. То е дело на доктор Мартин Мартинов, който специализира пластично-възстановителна и естетична хирургия в Клиника по изгаряне и пластична хирургия в „ Пирогов”.

От болничното заведение оповестяват, че приложението е основано с комфортен потребителски интерфейс, а информацията е поднесена на наличен език. То е гратис и работи в офлайн режим.

„ Формулирали сме точни, ясни и илюстрирани насоки за оказване първа помощ при изгаряне според от механизма – от гореща течност, пламъкови, електрически, химически и слънчеви изгряния. Освен „ какво да се прави “ при положение на изгаряне, сме дали отговор и на въпроса „ какво да не се прави “, както и по кое време и къде да се потърси профилирана помощ”, споделят от лечебното заведение.

Целта на мобилното приложение е да се редуцират грешките в оказването на първа помощ при изгаряне. Апът е предопределен, както за немедицински лица, по този начин и за медици, оказващи първа помощ или транспортиращи пациент с изгаряне.

„ Смартфон приложенията и Интернет са известен източник на здравна информация и постоянно се употребяват от родители и потърпевши преди съвет от доктор. Наличната информация на български език е остаряла и изобилства от способи, които вредят! Това ме стимулира да основа нещо функционално, което да е от помощ на всички”, споделя доктор Мартинов.

Статистиката демонстрира, че сред 50-80 % от пациентите с изгаряне получават несъответствуваща или въобще не получават първа помощ, в това число пациентите с обширни изгаряния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР