Лекари предупреждават колкото и сладки да садомашните таралежи, стопаните им

...
Лекари предупреждават колкото и сладки да садомашните таралежи, стопаните им
Коментари Харесай

Никога не целувайте домашните си таралежи, съветват лекари

Лекари предизвестяват колкото и сладки да са домашните таралежи, стопаните им не би трябвало да се изкушават да ги целуват и гушкат, тъй като могат да ги заразят със салмонела , написа в. " Дейли мейл ".

Американският Център за надзор и предварителна защита на заболяванията е установил 17 случая на салмонелоза измежду стопаните на бодливите домашни любимци. Те са били регистрирани в щатите Айова, Вирджиния и Вашингтон. Двама души са били приети в болница и за благополучие е нямало смъртен случай. Една трета от пациентите са били деца, които са гушкали или целували таралежчетата.

Медицинските управляващи предизвестиха за заплахата още през месец октомври предходната година, само че апелите им очевидно не са били чути, защото случаите на салмонелоза не престават.

При целуване или гушкане на тези животинки се популяризира бактерията салмонела. Тези домашни любимци би трябвало да се държат надалеч и от местата, където се подготвя храната за семействата. Таралежите популяризират салмонелоза посредством екскрементите си, които постоянно се заплитат в бодлите им.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР