Лекари предотвратили запалването на Дома за медико-социални грижи за деца

...
Лекари предотвратили запалването на Дома за медико-социални грижи за деца
Коментари Харесай

Лекари спасили деца от пожар

Лекари предотвратили запалването на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. Персоналът беше поздравен от шефа на Групово дело ПБЗН основен комисар Николай Николов. Той от своя страна връчи благодарствено писмо от вътрешния министър Младен Маринов. Служителите на дома бяха поздравени за бързата реакция и съответните дейности, написа novini.bg.

``
реклама

Пожарът зародил на 31 август в околност недалече от постройката на дома. Докато на място дойдат екипите на пожарната, шефът и чиновниците на здравното заведение, подкрепени от служители на реда и поданици от прилежащите къщи са организирали бързото извеждане на дребните деца и не е позволена директна заплаха за живота им. Огънят навреме е локализиран и пожарът е спрян от екипите на РДПБЗН минути преди да доближи дома, като през нощта пожарникари са останали на дежурство в региона.

„ Целият личен състав е реагирал съответно и експедитивно преди пожарът да приближи Дома и по този начин не е позволена директна заплаха за децата и шестте бебета, поверени на Вашите грижи. Действията на дежурния доктор доктор Юлиан Илчев, издал джука заповед за евакуация на децата, застрашени директно от дима и пожара, са били точни и навременни. Адмирации и към старшата сестра Гинка Ковачева, провела извеждането на всички деца от застрашената постройка. Екипите, работили на място ме увериха, че разполагате с всички нужни проекти за дейности при сходни обстановки, от време на време се организират инструктажи. А обстановка като тази потвърждава на процедура, че сте се отнесли с нужната съвестност, с цел да се подготвите и че чиновниците Ви са подготвени и на равнище. Пожелавам на всички доста здраве, професионални и персонални триумфи! “ – се споделя в адреса на министъра на вътрешните работи до доктор Георги Узунов, шеф на Дома в Стара Загора.

Своята признателност и висока оценка за съответната реакция на медицинския личен състав изрече и основен комисар Николов. Заедно с него на срещата в Дома за медико-социални грижи за деца бе и шефът на районната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Стоян Колев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР