Лекари от великотърновската болница спасиха 21-годишно момче, изпило половин литър

...
Лекари от великотърновската болница спасиха 21-годишно момче, изпило половин литър
Коментари Харесай

Младеж оцеля, след като изпи 25 пъти по-висока доза антифриз от смъртносната

Лекари от великотърновската болница избавиха 21-годишно момче, изпило половин литър антифриз, оповестиха от лечебното заведение. Младият мъж е признат в реанимацията на регионалната болница в кома, с нарушено дишане и с директна заплаха за живота в средата на месец май.
Медиците откриват, че е погълнал 500 ml антифриз, което е в пъти повече от научно потвърдената смъртоносната доза – 20 ml.
„ Приехме момчето в кома, с неефективно дишане и бъбречна непълнота. Дълго време беше на апаратна вентилация и всеки ден се организираше хемодиализно лекуване “, уточни доктор Сибила Маринова, шеф на отделението. Тя посочи, че взаимно със експерта по токсикология доктор Виолета Пашова, поетапното лекуване е почнало да дава резултат и пациентът е изписан след близо месец престой в реанимация.
Бащата на момчето е изразил откровената си признателност към лекарите от екипа за това, че са дали втори живот на сина му, който е почнал да се връща към своето обикновено ежедневие.
Употребата на антифриз при човек най-често поразява мозъка, бъбреците и черния дроб, което води до извънредно висока смъртност при тези случаи, припомниха лекарите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР