Лекари от Хасково и Стара Загора бяха отличени от градската

...
Лекари от Хасково и Стара Загора бяха отличени от градската
Коментари Харесай

Наградиха лекари от Хасково и Стара Загора

Лекари от Хасково и Стара Загора бяха отличени от градската администрация през днешния ден.

По мотив Деня на Хасково Почетният знак на града беше връчен публично на акушер-гинеколога доктор Янчо Делчев. Той е роден в Хасково през 1962 година От 2013 година е шеф на Гинекологично поделение в МБАЛ „ Доверие “ в София, само че от 1995 година и до през днешния ден поддържа амбулаторна процедура и оказва профилирана здравна помощ в Хасково.

„ Лекарите дават здраве, препоръки и вяра. Добрите лекари би трябвало да застанат от време на време сред гибелта и пациента, с цел да си го вземат назад. Лекарите би трябвало да бъдат положителни хора. В България и Хасково има положителни лекари. България има добра медицина и добра хирургична школа и би трябвало да ги съхранявате “, сподели в словото си доктор Делчев, представен от haskovo.info.

Областният шеф на Стара Загора Иван Чолаков пък връчи Почетния знак на регионалния шеф на шефа на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ проф. Йовчо Йовчев. На тържествената гала в лечебното заведение бяха връчени грамоти за проявени високи професионални качества на целия екип на болничното заведение.

Поводът е лекуването на децата, потърпевши в тежката злополуката със сръбския рейс на Автомагистрала " Тракия " на 14 август.

Отличени бяха екипите на Спешно приемно отделение; Клиника по детска хирургия; Клиника по образна диагностика; Клиника по хирургически болести; Клиника по детски болести; Клиника по гръдна хирургия; Клиника по ортопедия и травматология; Клиника по съдова хирургия; Клиника по неврохирургия и Клиника по анестезиология.

„ Искам да изкажа голяма признателност за вашите дейности на 14 август вечерта след тежката злополука край Стара Загора. Благодарение на вашите бързи, съответни и синхронизирани дейности незабавно след случая, бяха съхранени човешки животи “, сподели Чолаков, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Вие изпълнихте дадената от вас Хипократова клетва и доказахте, че тя не е един фиктивен акт, а е наличие на вашия професионален живот. Вие издигнахте престижа не  единствено на българския доктор, и в частност на  старозагорския доктор, освен у нас, а и в очите на други страни “, добави още той.

Проф. Йовчев описа, че в границите на два часа след случая цялата болница съумяла да се синхронизира, да проработи като един повсеместен организъм и да обслужи всички 42 потърпевши, които са били превозени там. Той добави, че екипите на болничното заведение са потвърдили за следващ път, че са единствените в района, които в такива тежки обстановки може да се оправят с всеобщи бедствия и повреди.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР