Лекари от болницата в Добрич спасиха живота на 12-годишно дете.

...
Лекари от болницата в Добрич спасиха живота на 12-годишно дете.
Коментари Харесай

Лекари от Добрич спасиха 12-годишно дете след тежък масивен инсулт

Лекари от болничното заведение в Добрич избавиха живота на 12-годишно дете. Малкият Христо постъпва в Спешното поделение в сериозно положение, откакто е получил солиден инсулт. Детето прекарва 10 дни в кома и към този момент стартира да се възвръща.

Майката на Христо към момента е в стрес от претърпяното, само че е безпределно признателна на лекарите от педиатричното поделение на добричката болница.

" Благодаря им, каквото направиха по силите си, го направиха, с малко рехабилитация той ще се оправи ", съобщи Иванка Иванова, майка на Христо.

Лекарите са изумени, когато откриват, че дребният пациент е с тежък инсулт.

" Не беше мъчно да го диагностицираме, въпросът беше по-късно. Аз особено бях леко изплашен, към този момент съм привикнал да виждам всички болести, не съм виждал сходно положение ", добави доктор Йовчо Йовев, шеф на Отделение по педиатрия в МБАЛ-Добрич.

Следва консултация с педиатри и невролози от университетската болница във Варна. Междувременно детето изпада в кома и се постанова още по-интензивно лекуване.

" Нашето благополучие е, че в границите на към 10 дни успяхме да забележим една мудна, само че систематична наклонност към усъвършенстване, до момента в който успяхме изцяло да изведем детето от комата, която беше ", добави педиатърът доктор Кристина Желязкова.

" Всеки ден аз съм до леглото на пациента и виждам по какъв начин той се развива, по какъв начин демонстрира реакции, сензитивност, прогрес. Лекарят би трябвало да демонстрира отдалеченост, само че Христо е просто едно слънчице ", сподели още доктор Мирена Николова, специализант педиатър.

Детето е имало сърдечно заболяване след раждането си, само че е минало сполучлива интервенция и лекуване и съгласно лекарите това няма връзка с инсулта. Сега, с цел да се възвърне изцяло, детето се нуждае от продължителна профилирана рехабилитация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР