Лекари изследват въздействието на COVID-19 върху неродени бебета в Сингапур,

...
Лекари изследват въздействието на COVID-19 върху неродени бебета в Сингапур,
Коментари Харесай

Лекари изследват въздействието на COVID-19 върху неродени бебета

Лекари изследват въздействието на COVID-19 върху неродени бебета в Сингапур, където бебе, родено от инфектирана майка този месец, се оказа с антитела против новия ковид, само че незаразено с заболяването, заяви Ройтерс.

Изследването, което е в ход в публичните лечебни заведения в Сингапур, цели да откри дали инфекцията се предава по време на бременността, по какъв начин бебетата развиват антитела в утробата и дали биха могли да ги предпазят дейно от вируса.

Жена, инфектирана с новия ковид през март, когато към този момент била бременна, описа пред в. "Стрейтс таймс ", че съгласно лекарите новороденият й наследник има антитела против новия ковид, само че е роден без инфекцията.

"Все още не е известно дали съществуването на тези антитела в новороденото обезпечават отбрана против COVID-19, нито каква е продължителността й ", сподели Тан Хак Кон, който завежда отделението по акушерство и гинекология в сингапурската женска и детска болница КК.

Според Световната здравна организация някои бременни дами са изложени на повишен риск от развиване на тежка форма на COVID-19, само че към момента не е известно дали инфектирани бременни могат да предадат вируса на бебето си по време на бременността и раждането, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР