Лекари и медицински сестри от Бургас са пътували в автобуса,

...
Лекари и медицински сестри от Бургас са пътували в автобуса,
Коментари Харесай

Медик от катастрофиралия автобус: Хора падаха върху мен, стъкла се сипеха

Лекари и медицински сестри от Бургас са пътували в рейса, който нощес се прекатурна в дере сред селата Дрипчево и Младиново

Екскурзиантите са пътували от Гърция за морския град. Жена почина при случая, 19 души пострадаха, измежду тях - две деца.

Д-р Силвена Цветанова е най-леко потърпевша от групата медици.

" Сестра ми стоеше до мен на седалката, аз бях от дясната страна на която паднахме, сестра ми е гледала напред и е видял по какъв начин няма да можем да вземем завоя. Извикаха и споделиха " блъскаме се ". Усетих хора да падат върху мен, разпищяхме се, стъкла се сипеха. Мъже излязоха и ни помогнаха. Аз бях една от първите, които извадиха ", показа доктор Силвена Цветанова пред.

Тя описа, че в рейса не е имало колани на седалките, а водачът е карал с по-висока скорост.

" Оказахме се с малко по-висока скорост съгласно мен, беше доста влажен пътят и очевидно рейсът сервира на завоя и паднахме.Не знам с каква скорост е карал, не знам дали е била превишена или не, само че беше по-бързо в сравнение с като пътувахме за Гърция, просто от самото потегляне ние карахме по-бързо ", уверена е доктор Цветанова.

Разследващите работят по две версии за злополуката.

" Смея да заявя, че са налице две съществени версии за аргументите за злополуката. Едната е човешка неточност и несъобразена скорост, другата е техническа нередовност,внезапно зародила на моторното транспортно средство ", съобщи окръжният прокурор на Хасково, Иван Стоянов.

При удара е починала жена на 68 година 17 възрастни и 2 деца са в лечебни заведения в Хасково, Харманли и Свиленград. Няма заплаха за живота им. Най-много пациенти - 9, са настанени в болничното заведение в Хасково.

" Реално по-пострадали са водачът, който е с фрактура, и екскурзоводката, която е с два счупени прешлена ", разясни изпълнителният шеф на МБАЛ – Хасково, доктор Георги Гелов.

С потърпевшите ще работи и психолог, стана ясно от думите на здравния министър.

Показания пред проверяващите към този момент е дал притежателят на бургаската туристическа компания, която има рейса. Мъжът е дошъл нощес в 10 часа в Свиленград с другия рейс от Бургас, с който са извозени пасажерите. Според него рейсът не е имал механически проблем и е с безупречен механически обзор. А водачът е експерт с опит зад кормилото.

" Травмиран е душевен, има си и контузии по тялото, има фрактура на гръбнака. Преглед рейсът е минал на 4 октомври. Има всички застраховки, безусловно всичко, което е било належащо, с цел да се движи МПС-то сме си го изпълнили ", безапелационен беше Димитър Костадинов.

Според него в рейса евентуално е имало колани.

От полицията в Хасково обявиха, че на пътя, където е станала злополуката, е имало нужните знаци и маркировка. Дерето е с дълбочина 10–15 метра, а обраслите дървета и шубраци са предотвратили по-голяма покруса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР