Лекари документират един, по техните собствени думи, любопитен случай на

...
Лекари документират един, по техните собствени думи, любопитен случай на
Коментари Харесай

Мъж еякулира от ануса си в продължение на две години, преди да потърси помощ

Лекари документират един, по техните лични думи, „ любопитен случай на ректална еякулация “.

33-годишен мъж взема решение да потърси здравна помощ, откакто в продължение на 5 дни изпитва мощна болежка в тестисите. Оказва се, че това е единствено един от многото проблеми, които има в региона на гениталиите. През последните две години той е изхвърлял газове дружно със своята урина (пневматурия), уринирал е екскременти (фекалурия) и е изкарвал „ доста количество “ урина и семенна течност през ректума си (това положение е толкоз рядко, че за него даже не съществува пищен медицински термин).

Като цяло доста преди да изпита болежка в тестисите си, течностите, твърдите детайли и газовете не са прекосявали през местата, през които кардинално би следвало.

Екипът, който разгласява своето изследване на случая в Cureus , открива, че пациентът има подути тестиси. Лабораторните проби демонстрират признаци на зараза на пикочния канал, до момента в който цифровия обзор на ректума демонстрира признаци на проблеми по стената на ректума.

Компютърната томография най-сетне разкрива същината на казуса.

Източник: Cureus (CC by 4.0)

Лекарите откриват „ цялостна с газ конструкция “. Допълни проби удостоверяват наличието на фистула (анормален канал) сред пикочния канал и ануса. Именно отсам минават другите течности и твърди детайли. Докато поправя фистулата по хирургичен екип, екипът взема решение да потърси и евентуалните аргументи за появяването на този проблем, само че отхвърля разновидности като туберкулоза, възпалително заболяване на червата, ректална контузия или пенетрация.

След като изследват случая в допълнение, лекарите откриват, че две години по-рано (горе-долу малко преди появяването на симптомите) мъжът е бил в кома в продължение на 3 седмици след банкет на кокаин и фенициклидин. По време на престоя в болничното заведение си медиците му слагат катетър Фоли – точно това най-вероятно е провокирало всички проблеми.

Историята има благополучен край.

„ Повторната микционна цистография (VCUG) демонстрира, че казусът с фистулата е позволен, а пациентът се е възстановил и през идващите няколко месеца е имало само умерено понижен антеграден еякулаторен размер “, написа екипът.

Добре, казахме благополучен край, а не свършек, заслужен за приказките. Екипът заключава, че въпреки катетрите Фоли да са в действителност значими при лекуването на някои пациенти, лекарите би трябвало да са наясно с евентуалните (и редки) затруднения, които могат да зародят при използването им.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР