Лекар от Военномедицинска академия /ВМА/ ще се включи в експедицията

...
Лекар от Военномедицинска академия /ВМА/ ще се включи в експедицията
Коментари Харесай

Новата българската мисия към Антарктида потегля днес

Лекар от Военномедицинска академия /ВМА/ ще се включи в експедицията на българския боен научно-изследователски транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ . По този метод от лечебното институция съблюдават традицията и  за поредна година изпращат собствен представител на задачата към ледена Антарктида .

Лейтенант доктор Мария Якова е приключила медицина през 2012 година и стартира да специализира хирургия в Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на столичната военна болница. Отскоро е и боен доктор .

В професионалната си визитка има две задгранични задачи в Босна и Херцеговина през 2022 и 2023 година, в качеството на медицински консултант на главнокомандващия на задачата и шеф на здравното обезпечаване въз основата на Европейския съюз там.

Тя се дефинира като рискован човек , който обича рисковите чувства и гледа с неспокойствие към новото премеждие.

„ Експедицията е много по-различен опит, пътуването е дълго и уморително, като въздейства доста върху душeвността на целия екипаж. Трябва да сме готови за напълно разнообразни от работното ни ежедневие обстановки. Очаквам с неспокойствие срещата с този много-много по-различен свят. И тази среща за мен ще е нещо вълнуващо и ново “. 

Мисията в границите на 32-ата експедиция е обезпечаването на условия за реализирането на 10 научни плана , които към този момент излизат отвън параметрите на остров Ливингстън.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР