Лекар от Военномедицинска академия (ВМА) е част от екипажа на

...
Лекар от Военномедицинска академия (ВМА) е част от екипажа на
Коментари Харесай

Лекар от ВМА заминава с българската експедиция към Антарктида

Лекар от Военномедицинска академия (ВМА) е част от екипажа на българския боен научно-изследователски транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “, който по-късно през днешния ден, 27.12.2022 година, ще отплава на първата си задача към ледената Антарктида.

В момента в българската база на остров Ливингстън се построява съвременна научно-изследователска лаборатория и научно-изследователския транспортен съд на ВВМУ ще достави главните материали за градежа на лабораторията.

На борда на кораба са учени от националната полярна експедиция, както и курсанти от Висшето военноморското учебно заведение. Бъдещите морски офицери ще
имат опция да придобият нови и подобрят своите умения по време на практическия стаж.

Екипажът се състои от 21 военнослужещи и един боен доктор – старши лейтенант доктор Петко Гинев.

Медикът дефинира това корабоплаване като най-голямото предизвикателство досега в живота му. А двете сполучливи военни задачи в Мали приема като предварителен лагер за антарктическата експедиция.

Авантюрист съм по душа, по тази причина и избрах медицината. В нея няма риск от еднообразие и всеки ден можеш да се сблъскаш с нещо друго. Имам и пристрастеност към непознати места, към планинарството и предпочитание да стигна до такава степен, където различен човек няма да стигне. А в главата ми Антарктида постоянно е била моя фикция, само че в никакъв случай като действителна опция да стъпя на нея, споделя медикът.

Преди да отплава към следващото предизвикателство, доктор Гинев минава сериозна подготовка и самоподготовка, беседва с негови сътрудници с опит от експедиции до Антарктика – най-много за огромното физическо и психическо тестване, на което е подложен екипажът.



За благополучие, двете задачи в Мали ми дадоха доста като опит и ме научиха да се оправям самичък. Приемам ги като предварителен лагер за идната експедиция, споделя старши лейтенант доктор Петко Гинев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР