Лека топла храна, по-рядко миене на главата и спокойствие. Аюрведа

...
Лека топла храна, по-рядко миене на главата и спокойствие. Аюрведа
Коментари Харесай

Аюрведа грижа и превенция на коронавирус при децата ♥ От Мамапедия

Лека топла храна, по-рядко миене на главата и успокоение. Аюрведа експертът доктор Махеш Гарже за предварителната защита на коронавирусна зараза при децата. 

♥ Хранене

Ако забележите признаците или болестния развой на коронавирусна инфекция (или различен болестен процес), с цел да предотвратите болестта би трябвало да контролирате две съществени неща в детската диета:

~ млечните продукти;

~ надълбоко пържените храни, измежду които всички типове чипс или пържена храна, която се смята за не толкоз здравословна.

Когато се появи подобен тип спешен интервал, би трябвало да ограничите приема на сирене, кисело мляко и другите типове млечни артикули при децата.

Нужно е да се направи трансформация в метода на живот и хранене – научете детето си да не яде храна от хладилника и фризера. Консумацията на повече замразена или доста студена храна пречи на предварителната защита и контрола на ковид.

Готвената прясна храна е извънредно потребна в такива пандемични рецесии. Насърчете детето да яде повече супи и леки храни (лека храна не значи сурова храна). Моето схващане за лека храна е тя да бъде лесносмилаема, сготвена и прясна, тъй че тялото да не употребява доста сила за усвояването й. Помолите детето си да приема подобен тип храна, с цел да предотврати болестното положение.

♥ Метод на къпане

Къпането е обвързвано с значими неща по повод на превенцията на болести като ковид. В тези случаи се постановат известни промени в нормалния метод на къпане. 

Когато има надлежно болестно положение, добре е главата да не се мие толкоз постоянно. Затова би трябвало да помолите детето си, да не си мие главата или да сведе до най-малко къпането до един път седмично. Почистването на тялото би трябвало да остане такова, каквото е, само че измиването на главата би трябвало да бъде доста деликатно, защото зоната около главата е обвързвана с силата на „ кафа “. „ Кафа “ силата е виновна за развиването на болести като коронавирусната зараза или другите типове грип, простуда и кашлица.

♥ Психически комфорт 

В обстановката с ковид, другото значимо нещо, което можете да извършите за детето си, е да не създавате суматоха към него. С идването на пандемията, всичко към нас се пренасити с този тип отрицателна атмосфера и негативни вести. Не бива да обсъждате паниките си пред детето. Можете да го научите по какъв начин да поддържа непорочност и да се грижи за хигиената си, само че не би трябвало да създавате огромен боязън от болестния развой, боязън от гибелта или от рецесията в положението на лечебните заведения.

Поддържайте висок морал у детето, дано е добре осведомено с заболяването (независимо дали е коронавирусна зараза или друго заболяване), за да има мотивация да се бори с този тип положение. 

Автор доктор Махеш Гарже, аюрведа експерт
От Съветите на доктор Махеш Гарже, въпроси и отговори – Мамапедия

Източник: Мамапедия
Снимка: Fring / Pexels

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР