Леглата за пациенти с Covid-19 в болниците в Благоевградска област

...
Леглата за пациенти с Covid-19 в болниците в Благоевградска област
Коментари Харесай

Covid леглата в болниците в Благоевградска област са на изчерпване

Леглата за пациенти с Covid-19 в лечебните заведения в Благоевградска област са на привършване. Най- комплицирана е обстановката в Гоце Делчев, където  всички Covid отделения са цялостни. Расте и броят на децата, които имат потребност от болнично лекуване. 

Със заповед на Регионалната здравна ревизия при дефицит на Covid кревати, пациентите от Гоцеделчевския регион ще бъдат пренасочвани към другите лечебни заведения в региона, удостовери доктор Ангел Тонгов: 



" При състояние, че се изчерпва потенциалът, има заповед от РЗИ за пренасочване в други лечебни заведения от региона с екип на Бърза помощ след спогодба с сътрудниците от другите лечебни заведения ".

Над 100 са признатите с затруднения от Covid зараза, които се лекуват в общинската болница в Гоце Делчев, само че времето им на престой в лечебното заведение е по-кратко. Медиците регистрират растеж и при децата:  

" При тях протича в действителност по-леко, само че с висока температура, което постанова наблюдаване в педиатрично поделение ".

Натискът се усеща и в останалите лечебни заведения в региона. 70 % от интензивните кревати също са заети от пациенти с Covid-19, нуждаещи се от реанимация.

Заразната заболеваемост в Благоевград остава най-високата в страната - 2492 на 100 хиляди души, а карантинираните са близо 8000.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР