Легендите на Манчестър Юнайтед и Арсенал - Уейн Рууни и

...
Легендите на Манчестър Юнайтед и Арсенал - Уейн Рууни и
Коментари Харесай

Рууни и Виейра влизат в Залата на славата на Висшата лига

Легендите на Манчестър Юнайтед и Арсенал - Уейн Рууни и Патрик Виейра, са най-новите членове на " Залата на славата " на Висшата лига на Англия.

36-годишният Рууни, който сега е управител на втородивизионния Дарби Каунти, е втори по маркирани голове в историята на Висшата лига от основаването и през 1992 година с 208 попадения в 491 мача. С Манчестър Юнайтед той завоюва 5 трофеи на Англия и един път бе определен за " Играч на сезона ".

45-годишният Виейра, който в този момент води елитния Кристъл Палас, завоюва три пъти купата в Англия и бе капитан на единствения непобеден тим, който стана първенец през 2004 година. Освен това французинът също има една премия за " Играч на сезона. Бившият полузащитник има 32 гола в 307 мача в британския хайлайф.

Рууни и Виейра са деветият и десетият член на основаната през 2020 година " Зала на славата ". През предходната година в нея бяха признати Алън Шиърър, Тиери Анри, Ерик Кантона, Рой Кийн, Франк Лампард, Денис Бергкамп, Стивън Джерард и Дейвид Бекъм.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР