Легендата Пламен Гетов заяви пред Sportal.bg, че българският футбол има

...
Легендата Пламен Гетов заяви пред Sportal.bg, че българският футбол има
Коментари Харесай

Юбилярът Пламен Гетов: Tрябва много работа в българските школи! Съжалявам само за едно

Легендата Пламен Гетов съобщи пред Sportal.bg , че българският футбол има потребност от сериозна работа в детско-юношеските школи. Днес изкусният фауладжия чества 60-годишен празник. Потърсихме Маестрото, с цел да му честитим празника. Ето какво показа той пред нашата медия:

- Честит празник! Бъдете здрав! Къде ви откриваме?
- Благодаря ви! Сред близки и другари ме откривате. Това е най-голямото ми благополучие. От 8 часа тази заран телефонът ми не е спрял да звъни. Говоря с един другар, звъни втори, по-късно трети. Ето, и в този момент до момента в който си приказваме, ме търси някой на другата линия.

- Кой спомен от кариерата ви прави най-щастлив?
- О, имам доста хубави мемоари, мъчно ми е да дефинира един миг, мач или гол. Все отново имам купа на България, играл съм и на Световно състезание.

- Бяхте и в ЦСКА, когато тимът стана първенец през 1988/1989?
- Аз имам една купа на България. Тази с Левски. Вярно е, че бях в ЦСКА, само че за малко. С Левски станах и голмайстор на шампионата.

- Добре, а защо съжалявате най-вече?
- Може би за Световното състезание в Мексико. Преодоляхме груповата фаза, само че по-късно имахме малшанса да срещнем домакините на стадион " Ацтека ". Преди мача тогавашният им старши треньор Бора Милутинович съобщи, че ние и пет гола да им вкараме, те щели да ни победят с 6:5. В последна сметка в действителност ни победиха.

- Виждате ли някои ваш правоприемник измежду младите? Знае се, че Камбуров е ваш възпитаник, а след него кой?
- Мога да кажа, че Марто е огромно благосъстояние за българския футбол! След него ли... Трудно е да се каже. Смятам, че би трябвало да се хвърли доста работа в детско-юношеските школи. Там е мястото, където би трябвало да се коват гениите в нашия футбол, с цел да се върнат триумфите.
Снимки: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР