Легендата Павел Панов, който почина внезапно на 67-годишна възраст, беше

...
Легендата Павел Панов, който почина внезапно на 67-годишна възраст, беше
Коментари Харесай

Пальо Панов обичаше като своя рожба сина на Гунди, беше му тъст

Легендата Павел Панов, който умря ненадейно на 67-годишна възраст , беше тъст на сина на Георги Аспарухов - Андрей. Дъщерята на Пальо Изабела и наследникът на великия Гунди живеят от години в Съединени американски щати. Семейството се устрои в Бостън. Наследниците на футболните ни величия отпътуват зад Океана, след спечелването на зелени карти.

Дъщерята на Панов работи в изследователска лаборатория на университета в Бостън, до момента в който Андрей Аспарухов е треньор на деца. 

Любовта сред Изабела и сина на Гунди пламва по времето, когато Аспарухов и Панов са първи другари. Тогава Андрей е на 18 години, а Изабела е още невръстна - единствено на 14. Още щом научава, че сред дъщеря му и Андрей има освен това от другарство, Пальо блества от благополучие. Футболната легенда бил доста щастлив от обстоятелството, че Изабела избира да се вземе тъкмо с наследника на Гунди. Самият Панов имал Андрей като собствен наследник. Рядко обаче им гостувал в Щатите заради уговорките си в родния футбол. 

 През годините Панов работи като треньор в Левски, Септември (София), националния тим до 21 година, Ботев (Пловдив), Локомотив (София) и Родопа (Смолян). За последно беше механически шеф на Българския футболен съюз, работейки с юношеските и юношески национали на България и консултирайки техните треньори.  

" Изабела и Андрей отпътуваха със зелени карти за Съединени американски щати. Вече са американски жители. Живеят в Бостън. Андрей тренира деца, щерката работи в научноизследователски център по медицина. Синът ми Павел имаше гений, само че не стана футболист. Занимава се с компютри ", описа преди време Панов-старши.

" Вътре, в Левски, бяхме като едно семейство. Покрай нас растяха и децата ни. Идваха по мачове. Това бяха Андрей на Гунди, Тони на Иван Здравков - Джек Раби (б.р. - бранител на „ сините ”). Пак там, по стадионите, моята щерка Изабела се срещна с Андрей и взеха решение да са дружно. Сега са в Съединени американски щати, усещат се добре и са здрави. Андрей работи в детска футболна школа, а Изабела в медицински център. Да си призная, доста се веселя, че си откриха своето място. А за атмосферата вътре в самия Левски доста ми се желае да бъде като по наше време. Това надали е допустимо, тъй като историята в никакъв случай не се повтаря. Все отново оставам си оптимист. Ето с такива усеща посрещнах 65-ия си рожден ден ", споделя преди време в изявление за " ШОУ " Павел Панов.

За последно Андрей Аспарухов и брачната половинка му Изабела се бяха прибрали в България през 2016 година. Тогава синът на Гунди откри новия бранш на стадиона на Левски, носещ името на неговия татко. Аспарухов-младши дойде от Бостън особено за събитието. След това Левски и Лудогорец направиха 0:0 в мач, който остана надалеч от еуфорията и страстите около откриването на трибуната.

След завръщането в Съединени американски щати Андрей и Изабела гостуват на най-голямата българска общественост - в Чикаго, и по-специално на Левски (Чикаго), за откриването на фенклуба на " сините ". Пред сътрудниците от chicago.bg наследниците на футболните ни митове дават блиц-интервю. Един от въпросите е дали оказва помощ или пречи в живота им фактът, че са деца на едни от най-големите български футболисти. 

Изабела дава отговор: " В никакъв случай не бих споделила, че пречи. Да бъдеш дете на такива родители като нашите, е голяма   отговорност и огромна горделивост. Аз в никакъв случай не съм спекулирала с името на баща. Винаги съм се стремяла да извоювам доверието на хората и да се оправям сама. Но не мога да отрека, че когато се спомене името на татко ми; когато хората стартират да приказват за триумфите му, за невероятните му голове и достижения във футбола, аз се чуствам толкоз задоволена и горда, че съм негова щерка. Сега, в Чикаго, изпитах още веднъж тази топлота на множетвото последователи на Левски! ".

Андрей Аспарухов: " За мен постоянно първо е било обвързване. Винаги съм се стремял да последвам стъпките на татко ми и да не преставам неговото „ наследство “ към хората и най-много неговата човещина и почитание към всеки един. В кариерата като футболист, името на татко ми повече ми пречеше, поради големите упования, само че това мисля е ясно на всеки. "

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Екипът на БЛИЦ изрича изкрени съболезнования на роднините и околните на именития Павел Панов! 

 

 





 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР