Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев даде интервю

...
Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев даде интервю
Коментари Харесай

Димитър Пенев: В България най-велик е Якимов

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев даде изявление пред известното румънско издание „ Проспорт “, където приказва по разнообразни тематики.

Пената се върна към последния кръг в груповата фаза на Евро’96, когато „ лъвовете “ отстъпват с 1:3 против Франция, а Испания побеждава Румъния с 2:1 и минава напред за сметка на нашите.

„ Човек от щаба на Румъния ни изиска 50 000 $, с цел да не изгубят от Испания. Но в последна сметка паднахте с 1:2 “, споделя Пенев.

„ Трудно е да кажа дали Пеле е номер 1 за всички времена, годините са разнообразни. Работа на експерти и публицисти е да създадат такава ранглиста. Моето мнение е: в България – Димитър Якимов, в света – Пеле и Йохан Кройф “, декларира легендата.

„ Личността на Христо Стоичков е сравнима с тази на Кройф. Те също работеха дружно. Имам доста истории с Христо, множеството приятни. Ако ми се обади тези дни, ще му кажа, че съм приказвал за него. И ще го помоля да спре да споделя на румънците „ мамалиги, go home “. Обещавам! Страхотен състезател, кой не го харесва? Знаете, че почитателите обичат такива като Христо, Пеле, Кройф “, сподели великият Димитър Пенев.

" Не бих могъл да кажа кой беше по-голям всред Стоичков и Хаджи, тъй като ще би трябвало да прибавим към тази оценка и обособени детайлности: с кого са играли, с какви девойки са ходили, какъв брой почитатели са имали. Предлагам да организираме среща с тях на границата и да ги попитаме какво мислят. Нека решат между тях, очи в очи с мен! Хаджи и Стоичков са положителни другари, дори бяха като братя. И двамата са страхотни футболисти с огромни души. Ходил съм с тях на празненства в Испания. Емил Костадинов и Трифон Иванов също идваха с нас “, издава Стратега.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР