Легендата на MotoGP Валентино Роси призна превъзходството на лидера Марк

...
Легендата на MotoGP Валентино Роси призна превъзходството на лидера Марк
Коментари Харесай

Роси: Маркес е близо до перфектния сезон

Легендата на MotoGP Валентино Роси призна превъзходството на водача Марк Маркес и съобщи, че испанецът е покрай съвършения сезон. При пет оставащи кръга до края на акцията, Маркес може да завоюва шестата си купа в кралския клас с Honda още тази неделя. Дори и да не успее да реализира това в Тайланд, Маркес се нуждае от единствено 27 точки, които да събере през оставащите пет надпревари, с цел да стане първенец за сезон 2019.
" It's very close to the perfect season " - @ValeYellow46@marcmarquez93' competitors explain why Marc has been so strong this year #ThaiGP | https://t.co/eZKY9AEMjZ
— MotoGP™ (@MotoGP) October 3, 2019
С изключение на рухването си в Съединени американски щати, Маркес не е финиширал отвън топ 2 в останалите 13 кръга от календара досега. Това докара до съпоставения с акцията му през 2014-а, когато надареният водач записа 10 следващи победи.

" Според мен това е най-силният сезон на Марк дружно с 2014. Още от първата си година в кралския клас той е доста бърз, само че към този момент доближи този миг от кариерата си, в който е млад, само че в това време е натрупал скъп опит ", разяснява Валентино по време на конференцията в Тайланд. " Този ангажимент е като брак. В някои години моторът е по-добър, в някои – не толкоз. Понякога проблемите са повече, от време на време – по-малко. Маркес сега е в добра серия и направи съвсем съвършен сезон ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР