Легендата на Левски и бивш изпълнителен директор на сините -

...
Легендата на Левски и бивш изпълнителен директор на сините -
Коментари Харесай

Наско Сираков: Не са ми обещали акциите, но съм готов да ги взема

Легендата на " Левски " и някогашен изпълнителен шеф на " сините " - Наско Сираков, гостува в предаването " 120 минути " по bTV, с цел да разяснява горещата спортна тематика - бъдещето на закъсалия финансово столичен гранд. Сираков, който дружно с други огромни имена от близкото минало на " сините " изиска акциите на клуба, сподели, че подготвен да получи мажоритарния пакет акции - нещо, което към този момент е декларирал пред притежателите на " Левски " - Васил Божков и съдружника му Георги Попов.

" Аз го заявих в четвъртък на господин Васил Божков, в петък и на Георги Попов - че съм подготвен да получа акциите на " Левски ". Това мое решение да се обадя пристигна по-късно, което се случи в сряда. Това, което се случи в сряда е може би най-ужасното в историята на " Левски ". Подигравка с името на Апостола и на тези момчета, които сътвориха " Левски " преди 106-години. Подигравка с легендите. Подигравка с мен, с Гонзо, с тези, които са в този момент. ", сподели Сираков.
Божков: Борисов трансферира " Левски " скрито и подмолно от 10 години (ВИДЕО) Бизнесменът разгласява акциите на "синия " клуб в интернет
Кризата във футболен клуб " Левски " продължава да бъде съществена спортна тематика. 86,6% от акциите на " сините " сега се намират на стадион " Георги Аспарухов ", а притежателят им е неразбираем. Те бяха джиросани на Бойко Борисов от притежателя им в последната година - Георги Попов, който е доближен до предприемача Васил Божков. Премиерът отхвърли да ги одобри.

И Божков, и Попов са в Дубай, откакто им бяха повдигнати обвинявания от българската прокуратура.
Божков: Борисов трансферира " Левски " скрито и подмолно от 10 години (ВИДЕО) Бизнесменът разгласява акциите на "синия " клуб в интернет
Финансовата рецесия в " Левски " настъпи след измененията в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха главния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на Божков. Оттогава " сините " се устоят от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и продукти.

В тази обстановка, посредством отворено писмо в медиите, почитателите на " Левски " желаеха подпомагане от Бойко Борисов за анулация на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Ако това е невероятно, те желаеха безлихвен заем за " Левски ". От своя страна Борисов съобщи, че страната би помогнала финансово на " сините ", само че единствено при промяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов разяснява, че на този стадий сходна опция не съществува.
https://btvnovinite.bg/sport/georgi-popov-apeliram-borisov-da-dade-akciite-na-legendite-video.html

В петък (15 май), с писмо до Божков и Попов, редица именити футболисти на " Левски " - включително някогашният изпълнителен шеф на " сините " Наско Сираков и някогашният президент на Българския футболен съюз (БФС) - Борислав Михайлов, желаеха да придобият скъпите бумаги.

По-рано през днешния ден, в предаването " Тази неделя " по bTV, изявеният правист Огнян Герджиков съобщи, че мажоритарният пакет акции на " Левски " продължава да бъде благосъстоятелност на Георги Попов, защото джиросването на името на премиера не е направено по открития ред.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР