Легендата на българския футбол Христо Стоичков пристига в Бургас на

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков пристига в Бургас на
Коментари Харесай

Христо Стоичков идва в Бургас на 27 май

Легендата на българския футбол Христо Стоичков идва в Бургас на 27 май, оповестиха от пресслужбата на Общината. Камата ще се срещне с фенове и спортни очаквания на централния площад „ Тройката “ от 15.00 часа. И ще даде началото на футболен шампионат за деца, родени до 2014 година В него ще се включат тимовете на ФК „ Бургас спорт “, ФК „ Нефтохимик “, ФК „ Черноморец 1919 “ и ДФК „ Звездичка “, които ще изиграят четири срещи. След последния съдийски сигнал, към 17.30 ч., участниците ще бъдат наградени от Христо Стоичков и кмета на община Бургас Димитър Николов.

По време на събитието Кавалерът на златната топка ще отдели внимание на феновете си и ще показа футболната Библия на българския запалянко-„ Христо Стоичков. Историята “- формалната биография на именитата осмица.

Първите 500 от почитателите ще имат опция да получат книгата като подарък от самия Христо Стоичков.

„ Христо Стоичков. Историята “ е откровената изповед на един от най-обичанитебългарски футболисти, написана в съавторство с известния състезателен публицист Владимир Памуков и оповестена от издателство „ Софтпрес “. С рекорден тираж от над 70 хиляди копия, книгата се наложи като безспорен бестселър измежду родните читатели и към днешна дата оглавява класацията за най-продаваните биографични книги в България. На извънреден интерес отвън границите на България се радват и изданията на „ Историята “ на британски, испански и полски език - в превод на Том Филипс, Мария Вутова и Агнешка Хмеловец. А аудиокнигата, чиито права бяха закупени в невиждан за България контракт сред „ Софтпрес “ и издателство №1 в света – Penguin Random House, може да бъда слушана от всички испаноговорящи посредством платформата на Amazon Audible с гласа на самия Стоичков.

„ България за мен значи Христо Стоичков. Той е неоспорим занаятчия на красивите голове, само че аз не го доведох в " Барса " поради тях, а поради характера му. Надъхан, упорит, гладен за победи! Имах потребност тъкмо от подобен състезател с цел да направя Дриймтим, по който света да въздиша. “ - Йохан Кройф, легенда на международния футбол и татко на Дриймтим на „ Барселона “

Биографията „ Христо Стоичков. Историята “ споделя в първо лице за достиженията на един от най-успелите футболисти в спортната история. Книгата наблюдава дългия път, който Христо Стоичков извървява – от дребното игрище в родния му Пловдив, през опитите на комунистическия режим да му забрани да играе обичаната игра до оповестяването му за голмайстор на Световното състезание през 1994 година, спечелването на трофея „ Златна топка “ и одобряването му като топ състезател за „ Барселона “, съпровождано от аплодисментите на 100-хилядната аудитория на „ Камп Ноу “. Безкомпромисен и до болежка прям, именитият номер 8 споделя своята истина с хилядите читатели в България и по света.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР