Легендата на българския футбол - Димитър Бербатов, даде обширно интервю,

...
Легендата на българския футбол - Димитър Бербатов, даде обширно интервю,
Коментари Харесай

Голямото интервю - Димитър Бербатов за трудностите в кариерата му, успехите и бъдещето пред него

Легендата на българския футбол - Димитър Бербатов, даде обстойно изявление, в което приказва за началото на кариерата си, престоите в Германия и Висшата лига. Той разкри какви компликации е имал и какво е научил. 

" Моят татко беше футболист, а майка ми хандбалистка. Аз и брат ми нямахме избор, бързо се насочихме към спорта. Открих в какво съм добър и какво обичам. Футболът - моята първа обич. Предпочитах да играя с по-големи от мен, тъй като обичах да провокирам себе си. Да играеш на улицата оказва помощ. Когато играеш против огромните, ставаш по-добър. Навсякъде по света е мъчно да си наследник на някогашен футболист. Беше мъчно за мен да се отделя от репутацията на татко ми и да строя лична кариера. Не желая да изпадам в фукане, само че всички желаеха да съм техния тим. Бях лаком в желанието да стана по-добър. Амбицията ми беше по-силна от страха. Така стигна до столицата - София. Оттам стартира моето странствуване с тима на ЦСКА. Преминах през сложен интервал. Всеки минава през проблеми в живота си, всеки върви по пътека, цялостна с трудности. Трябваше на нежна възраст на мина през сложен интервал, тъй като направих няколко пропуща, а почитателите ме освиркаха. Беше ми тежко ", стартира Бербатов. 

" Да отпътува за Германия беше най-важното решение в живота ми. Оказа се вярно. Точно там станах добър футболист, само че станах и мъж, тъй като трябваше самичък да се оправям с живота. Винаги виждам първо себе си и това, което мога да поправя. Немският е извънредно сложен. Бях в нов тим, само че затворен в себе си. Беше ми мъчно да се приобщя в тима. Хубавото е, че имаше хървати футболисти и хора към тима. Намерих втория си дом. Всичко ставаше по график, би трябвало да се научиш да следваш разпоредбите. Ние от Балканите сме по-различни, обичаме купона. Леверкузен беше като учебно заведение за мен. През цялата кариера слушах интуицията си ", продължи той. 

" Знаех, че Тотнъм беше точното място за мен. Висшата лига е нещо напълно друго. Трябваха ми няколко месеца, с цел да стигна. Между мен и Роби Кийн нещата незабавно се получиха. Отнасяше се с почитание към особения ми темперамент. Съзнаваше, че всеки човек е друг. Бях задължен да му отговоря с почитание. И двамата станахме по-добри играчи поради тези връзки. Нуждаехме се от трофей и се веселя, че го спечелихме ". 

" Винаги съм желал да играя в Манчестър Юнайтед. Един ден моят сътрудник ми заяви за интереса им. Останах скован. Осъзнах, че би трябвало да настъпя крепко педала в идващите мачове. В такава обстановка елементарно може да загубиш централизация. Бях уплашен да дойдеш тук от една дребна страна. Чувствах се добре в първия си сезон. Бях удовлетворен от обстоятелството, че спечелихме Висшата лига. Това не беше постигано от различен българин. Винаги виждаш българското знаме на трибуните. Имах превъзходни мигове с отбора на Манчестър Юнайтед. Втората купа беше по-ценна и сладка за мен. Това ме направи горделив. Бях голмайстор на Висшата лига. Обикалях из къщата си и виждах златния орден, златната обувка. Мачът против Ливърпул е паметен. Много съм горделив с това достижение от пет гола в един мач ", сподели още той. 

" Бъдещето? В последната година и половина започнах акция да стана президент на българския футбол. Имам огромни проекти по какъв начин да се усъвършенства българският футбол. В момента не е подобен, какъвто би трябвало да бъде. Всички си спомняте расисткия скандал на мача с Англия. След него президентът подаде оставка, а по-късно се върна. Това беше голяма изненада за всички. Аз и екипът ми имаме стратегия, приказваме с тимовете. Това е моят живот в този момент. Изцяло предан съм на тази идея ", добави той. 

Цялото изявление на Бербатов вижте в прикаченото видео. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР