Легендата на българския баскетбол Георги Младенов сподели, че се надява

...
Легендата на българския баскетбол Георги Младенов сподели, че се надява
Коментари Харесай

Младенов за бъдещето си: В България няма как да се върна сега, всеки отбор си има треньор

Легендата на българския баскетбол Георги Младенов показа, че се надява до края на месеца да има нов тим. За последно Младенов бе отпред на австрийския Аркадия, с който обаче се разделиха с началото на годината.

„ Две години бях в Италия, една – в Австрия. В България няма по какъв начин да се върна в този момент, всеки един тим си има треньор и щаб. Имам едно-две оферти, само че не са доста сигурни. Надявам се до края на месеца да си намеря и аз тим, тъй като не съм привикнал да седнал съм със скръстени ръце, да пия кафета по през целия ден и да си обикалям с другари. Когато и синът ми беше тук, тренирахме по два пъти дневно и ми запълваше времето, само че в този момент отпътува за Италия и единственото нещо, което върша в този момент, е да карам жена ми на работа “, разяснява Георги Младенов, представен от bgbasket.com.

Георги Младенов разкри и упованията си за новия сезон в баскетболното състезание у нас, както и показа мнението си и за представянето на мъжкия народен тим. „ Надявам се по някакъв метод шампионата ни да бъде забавно, да има доста млади играчи, които да попълнят националните тимове, защото там малко издишаме. Ние не сме Италия, Германия или Испания, дребна страна сме, само че преди години от пет Европейски шампионати участвахме на четири. Жребият в този момент е благоразположен. Не мога да кажа, че би трябвало да се класираме на 100%, само че имаме своите шансове. Ако ги използваме оптимално, за какво пък да не отидем и на Световно състезание “, безапелационен бе Младенов.

Според него, Александър Везенков е състезател с голям гений, само че изрази мнение, че всички останали национали също са дали максимума от себе си за класирането за международните квалификации.

Георги Младенов се върна и във времето, когато той беше треньор на мъжкия народен тим. „ Тези, които не съумяха да преодолеят свадите, направиха по този начин, че аз да не съм треньор на националния тим. Аз съм преодолял всичко доста от дълго време, необятно скроен човек съм. Казах, че при мен няма да има нощни заведения и напивания, тъй като е доста пошло, до момента в който тимът си ляга и се готви за мачовете, ти да отидеш и да пиеш до 5 сутринта. Ако някой желае да си изгладим връзките, да пристигна и да ми се извини. Аз на тях няма защо да се оправдавам. Даже не на мен да се извинят, а на тима и на баскетболната общност, тъй като двама от тях, когато бяхме в Холандия, не изтрезняха и още ги държеше махмурлука до края на мача. Мога да се извиня единствено на фамилията си, че в последните години направих по този начин, че те да страдат от това, че аз може би обичах повече баскетбола от тях “, съобщи още Младенов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР