Легендата Мехмед Баждаревич напусна поста селекционер на Босна и Херцеговина,

...
Легендата Мехмед Баждаревич напусна поста селекционер на Босна и Херцеговина,
Коментари Харесай

Мехмед Баждаревич напусна националния отбор на Босна и Херцеговина

Легендата Мехмед Баждаревич напусна поста селекционер на Босна и Херцеговина, откакто не съумя да реализира съглашение за удължение на контракта с локалната футболна федерация, предадоха медиите в страната.

Договорът на 57-годишния Баждаревич изтече с края на квалификациите за Световно състезание и в началото страните се бяха разбрали устно, че ще го продължат. По време на неговия престой босненците изиграха 25 мача, в които реализираха 15 победи и позволиха едвам 6 провали. Но в борбите за място на Мондиал 2018 те останаха зад топфаворита Белгия и зад Гърция, която обаче нямаше късмет да прескочи баража против Хърватия.

" Исках да използваме идната година в вложение в тима. Имах поради, че желанието ми беше да наблегнем на момчетата от локалното състезание, а националният тим да бъде късмет за тях да се покажат. И този тим да бъде основа за бъдещето. Но Футболната федерация не е заинтригувана от сходно нещо и нямахме различен избор, с изключение на да се разделим ", изясни Баждаревич по какъв начин са се развили договарянията.

" Много е значимо, че играчите ме помолиха да остана, сподели Баждаревич. Бяха доста щастливи да работят с мен и това е моята оценка за работата ми ".

По време на кариерата си като футболист някогашният полузащитник прекарва 11 години във Франция, след което работи там и като треньор. Той се надява, че скоро ще получи внимание от някой локален клуб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР