Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви, че десните партии от

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви, че десните партии от
Коментари Харесай

Орбан иска дясна трансатлантическа коалиция за мир

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан съобщи, че десните партии от двете страни на Атлантическия океан може да допринесат за края на съветската инвазия в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

В тирада пред над 10 хиляди симпатизанти на избирателен протест в унгарската столица Будапеща преди изборите за Европейски парламент идната седмица министър председателят показа своето виждане за " трансатлантическа коалиция за мир ", ръководена от европейската десница и Доналд Тръмп, в случай че той се върна на президентския пост на Съединени американски щати след изборите през ноември.

" В началото на тази година ние към момента бяхме малцинство, само че до края на годината можем да сме болшинство в целия западен свят ", съобщи той.

Орбан, който е на власт от 2010 година, се счита за най-приближения съдружник на съветския президент Владимир Путин от водачите на страните членки на Европейски Съюз, отбелязва ДПА, като напомня, че унгарският министър-председател неведнъж се пробва да попречва налагането на наказания от страна на Европейски Съюз върху Москва от началото на съветската пълномащабна инвазия в Украйна.

Премиерът упреква наричания от него " боен лагер " в Брюксел, че желае да тласне Запада към боен спор с Русия. Управляващата партия ФИДЕС на Орбан ще събере най-голяма поддръжка на изборите за Европарламент на 9 юни, предвиждат водещите социологически организации в Унгария. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР