Легендарният треньор Люпко Петрович е преместен в специализирания институт за

...
Легендарният треньор Люпко Петрович е преместен в специализирания институт за
Коментари Харесай

Люпко Петрович е преместен в специализирания институт за рехабилитация

Легендарният треньор Люпко Петрович е изместен в профилирания институт за рехабилитация. На 29 юни той бе приет в болница в болница “Свети Сава ”, откакто получи два мозъчни инсулта и провокира злополука на новото околовръстно шосе на сръбската столица, като влезе в насрещното.

“Той се възвръща добре и в този момент му е нужна рехабилитация. Заради това ще остане в института толкоз, колкото е належащо. Най-важното е, че възобновяване му върви в вярна посока. Вече няма кръв в мозъка, приказва към този момент по-разбираемо, само че с дребни проблеми. Всичко ще се оправи ”, безапелационен е източник на informer.rs.

" Познавам персонално Люпко. Беше ни пациент, направихме няколко теста на сърцето му. Това, което му се случи, ме раздруса ", заяви известният кардиохирург Милко Ристич.

" Доколкото знам, е в устойчиво положение, това е много обнадеждаващо. Не мога да кажа повече. Надявам се всичко да се развие в вярната посока. Не съм ходил при него, само че се осведомявам непрестанно. При подобен случай на мозъчно увреждане най-успешно е медикаментозно лекуване в изкуствена кома. Това е да няма потребност от доста О2 в мозъка.

Трябва да съм реалист. Прогнозата за възобновяване му е към момента неразбираема. Мисля обаче, че ще се оправи. Първите 48 часа бяха най-критични, а той излезе от тях в устойчиво положение ", добави експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР