Легендарният производител на бутикови суперспортни автомобили Automobili Lamborghini обяви, че

...
Легендарният производител на бутикови суперспортни автомобили Automobili Lamborghini обяви, че
Коментари Харесай

SUV модел донесе рекордно полугодие в историята на Lamborghini

Легендарният производител на бутикови суперспортни коли Automobili Lamborghini разгласи, че компанията е отчела рекордно за историята си полугодие през 2022-а.

Глобалните доставки на Automobili Lamborghini за интервала януари-юни са достигнали равнище от 5090 единици, което съставлява нарастване от 4.9% спрямо първата половина на 2021 година.

Основният "виновник " за постоянното пазарно показване на Automobili Lamborghini през първото полугодие на тази година е SUV-то , което е генерирало внушителните 61% от общите продажби на именитата марка. Останалите 39% идват вследствие на реализацията на два модела- Huracan и Aventador, вторият от които е финалната права на своето битие.

Най-голямо търсене на продуктите на именитата марка има в Съединените Американски Щати, където са осъществени 1512 от общите продажби. След това се подреждат Китай, Хонконг и Макао с 576 бройки, Германия с 468, Англия с 440 и Близкия Изток с 282.

По отношение на продуктовото си портфолио, от Lamborghini дават обещание три новости през този месец, две свързани с URUS и една с Huracan.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР