Легендарният полузащитник Методи Деянов, даде специално интервю пред клубния сайт

...
Легендарният полузащитник Методи Деянов, даде специално интервю пред клубния сайт
Коментари Харесай

Деянов: В ЦСКА сме уважавани и сплотени! Ще възпитаваме армейски дух

Легендарният полузащитник Методи Деянов, даде особено изявление пред клубния уебсайт на ЦСКА 1948. В него Деянов приказва за работата си в клуба, легендите, с които работи, спомените си от някои знаменателни мачове и упоритостите си.

Методи Деянов е незабравимо име за всички, които обичат ЦСКА! Любимец на армейската аудитория с над 190 мача с фланелката на тима и 36 гола. За техниката на „ алената “ десетка се носят митове. Нестандартен, изобретателен и с превъзходен взор над играта.

Днес брилянтният халф от близкото минало пази прелестни мемоари за страхотните мигове с екипа на ЦСКА и е подготвен да съобщи на младите пристрастеността, с която защитаваше армейската емблема. Отдаденост и усърдие, с помощта на които печели два златни медала от шампионата за Купата на България и един път победи в „ А “ група с „ алените “. Влиза мъжки и в куп европейски борби с ЦСКА, измежду които впечатляващата победа с 3:0 над украинския Шахтьор (Донецк) вкъщи в шампионата за Купата на УЕФА през 2001 година. При незабравимия триумф на „ Армията “ полузащитникът е в основата и на трите гола за отбора си, като един път нацелва и горната греда в истински собствен рецитал на терена.

Травмите карат магическия халф да приключи кариерата си относително рано, след което посвещава живота си на това да учи младите по какъв начин да бъдат положителни футболисти и положителни хора. Съвсем скоро Методи Деянов одобри предизвикването да застане отпред на детско-юношеската школа на ЦСКА и да работи интензивно за възпитаването и построяването на младите български гении, които да прогресират в третия, втория и първия тим на клуба.

Деянов даде извънредно изявление за формалния ни уебсайт. Вижте какво съобщи в него легендата.

Г-н Деянов, четири букви – ЦСКА! Чувствате ли се към този момент вкъщи?

- Основната причина да се причисля към клуба е съществуването на толкоз армейски митове! В тима има доста професионализъм и организация от високо равнище. Това ме притегли. Условията за работа са прелестни. Винаги съм обичал футбола и по-конкретно детско-юношеския. Всичко това повлия на решението ми и в този момент съм благополучен да пазя достойнството на ЦСКА. Аз и сътрудниците ми неслучайно сме в този тим. Виждаме огромна доза заряд и възторг. Този клуб беше стартират от почитателите, а точно те са тези, които имат значение. Похвално е, че този отбор избра чистата битка за любовта! Премина през куп компликации и се изкачи от четвъртото равнище на футбола ни, с цел да бъде тук, където е през днешния ден! ЦСКА играе почтено и най-важното - залага на българи! Това доста ми хареса! Печелим, губим – взимаме си поуките и продължаваме да търсим гения!

Съвпадат ли вашите упоритости и тези на клуба?

- В последните дни имах среща с основния скаут на ДЮШ на ЦСКА - Спас Джевизов, както и с административния шеф на Академията – Стефан Сотиров. И двамата са отлични експерти. Споделиха ми детайлности за работата в клуба. Мисля си, че безпрепятствено ще тече работният развой по създаване на млади футболисти.

Начело на първия тим на ЦСКА застана легенда като Любослав Пенев? Доколко значимо е, че толкоз огромна фигура за родния футбол пое отбора? Ще държите ли на връзката с него?

- Разбира се. Той е извънреден експерт, с който съм имал удоволствието да работя. Хора като него могат рядко да се намерят в България. Футболните фигури от този сан в страната ни се броят на пръстите на едната ръка. Главната цел на школата ни е да работи за футболисти, които един ден да подсилят първия тим. Като одобрени имена, които нямат потребност от показване пред „ алената “ аудитория, всеки от нас тук в клуба е огромен темперамент! Разговорите ни може да минават от време на време в по-висок, жарък звук, само че в последна сметка ще знаем, че има какво да ни сплоти – нашият тим! В името на ЦСКА всяко разграничение и противоречие наподобява дребно. Затова сме тук през днешния ден. Заедно. И знаем, че същинските почитатели ще бъдат до нас по пътя.

Старши треньори на втория и на третия тим са Валентин Илиев и Даниел Моралес. Познавате ли се добре? Смятате ли, че ще намерите общ език точно по тематиката за прехода на младите футболисти в мъжкия футбол?

- Да, тъкмо там е преломният миг. Точно тази възраст, в която би трябвало да се работи повече и юношите да дават повече от себе си, с цел да могат да преминат тази граница от детски футбол към юношески и мъжки по-късно. Ще работим в добра връзка, с цел да можем да зареждаме третия, втория и първия тим. Познавам се отлично и с двамата. Много положителни експерти са. Мисля, че са точните хора, подготвени за работа с млади състезатели.

Спортен шеф на клуба е Радослав Здравков – още едно именито име за ЦСКА. Смятате ли, че той ще успее да координира добре връзката сред всички вас?

- Сигурен съм. Г-н Здравков несъмнено схваща от работата си. Всички тези хора са огромни експерти и най-важното митове на ЦСКА! Обединени сме от обща идея и концепция!

Какво Ви показа Спас Джевизов при срещата ви? С какви усещания останахте от заряда, с който той прави отговорностите си в клуба?

- Както знаете, бате Спас цялостен живот е предан от все сърце на децата и на детско-юношеския футбол. С голяма обич го прави! Той извънредно доста обича децата и е отдаден напълно на работата си. Мисля, че в екип с него и със Стефан Сотиров, който също е доста огромен Армеец, ще успеем да реализираме всички сложени цели. Първо да вдигнем тимовете си дружно в името на ЦСКА! После ще идват и моментите, в които ще подвигаме купите!

Събрахте се много огромни и познати имена в клуба. Със сигурност това ви радва! Усещате ли армейския дух при съществуването на толкоз митове на ЦСКА? Дух, който имам вяра, че ще се стараете да възпитате и у децата?

- Сред тези митове няма по какъв начин да не го чувствам! Сред такива хора няма по какъв начин да не го чувстваш това велико възприятие! ЦСКА е обич. Където и да сме били по света, постоянно сме носили с нас този армейски дух. ЦСКА е у дома. Днес всички сме вкъщи и дружно се опитваме да възродим великия ни клуб! Това е пътят! Именно хора, потвърдили се като правилни на ЦСКА и правилни на българския футбол - с шеметни визитки зад тила си, да управляват клуба! Това е много огромна крачка за развиването на тима. Факт е, че тези хора са тук дружно, усещат се добре и са уважавани, обичани и сплотени. Това е скъпо! Това отговоря съвършено на въпроса! Изгражда се колектив, който може да изведе ЦСКА до огромни триумфи!

Какви са задачите Ви като шеф на ДЮШ на ЦСКА?

- Изграждане, образование и образование на млади футболисти. В последните години малко се трансформираха възгледите на подрастващите. Най-главното е да ги караме да се усещат цесекари – с упоритости, с образование, с дисциплинираност, с цел да могат да се оформят като персони и да вървят нагоре. Преди всичко би трябвало да бъдат положителни хора. Това е моето мото. Тези деца и юноши би трябвало да са положителни хора, с цел да може да станат положителни футболисти.

Връщам Ви към вашите славни мигове с алената фланелка. Можете ли да отличите някои от тях? Някои мачове, които в никакъв случай няма да забравите?

- От първия ми до последния ми мач с алената фланелка! Няма по какъв начин да се не помни този интервал от 10 години! Всеки един мач – всяко проваляне или победа, всичко съм изживявал. Бил съм благополучен, че съм част от този популярен клуб. Незабравима е поддръжката на публиката и обичта към мен! С това помня всеки един огромен мач! ЦСКА не е просто компания, която си сменя притежателя. Не е единствено емблема, аленият цвят, нито стадион „ Българска войска “ като оборудване. ЦСКА е в сърцето – минало, настояще и бъдеще!

Тогава аз ще се опитам да отлича. Представихме Ви с един мач вкъщи против Шахтьор (Донецк) от началото на този век в шампионата за Купата на УЕФА. Със сигурност си го спомняте доста добре. Вие участвате и в трите гола в този дуел. С какви мемоари се връщате към него?

- Да, да, това беше популярен мач! Велик! Спомням си атмосферата на стадиона. Тя не излиза от съзнанието ми. Спомням си какъв брой добре играхме, какъв колектив имахме и какъв брой прекрасен резултат постигнахме. Много мощен мач направихме! В този интервал играехме дружно с Любослав Пенев в ЦСКА. Днес още веднъж сме един до друг. Интересно нещо е ориста...

Разказвате ли на децата за тези мачове? Има ли любопитни измежду тях, които Ви питат?

- Поколението в този момент е много по-младо. По-скоро бащите им се интересуват повече. В преклонна възраст сме към този момент. Наричат ни митове. Като те сложат в тази рубрика, малко звучи все едно си изпята ария. Всичко това е в кръга на шегата. Истината обаче е, че хората, които през днешния ден са в нашия клуб, са дали живота си за ЦСКА. Децата няма по какъв начин да помнят тези мачове, само че пък сигурно има какво да научат от тях.

Имате взор както върху детско-юношеските шампионати, по този начин и върху професионалния футбол в страната. Мислите ли, че има светлина в тунела и можем ли да повишаваме равнището на показване на младите български футболисти?

- Точно ние сме хората, които можем да помогнем за това развиване на футбола. Със препоръки, със познания. Да възпитаме у младите български играчи доста качества, които би трябвало да демонстрират на терена, с цел да израстват. Има доста гении в България. Видях го по време на работата си през последните години. Имаме страхотни деца и би трябвало да си ги развиваме! Но не можем да им кажем: „ Обичайте футбола! “. Всяко едно дете би трябвало да си го има в сърцето. Ако го няма, то просто не е за този спорт. Любовта към футбола е основата, над която да се надгради и това дете да се развие. Ние единствено му оказваме помощ и го съветваме. Когато то носи любовта, единствено ще се старае да се изкачва нагоре и нагоре! Мисля, че и българските треньори са положителни експерти. В нашия клуб тук работят много кадърни момчета, в чиито сили имам вяра. Време е да радваме от ден на ден почитателите с качествени млади български футболисти!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР