Легендарният нападател и настоящ президент на Камерунската футболна федерация Самуел

...
Легендарният нападател и настоящ президент на Камерунската футболна федерация Самуел
Коментари Харесай

Ето’о направи смела прогноза за финала на Мондиал 2022

Легендарният нападател и сегашен президент на Камерунската футболна федерация Самуел Ето’о е уверен, че на финала на Мондиал 2022 националният тим на неговата страна ще победи Мароко в напълно африкански конфликт за купата на шампионата.

Някогашната звезда на Барселона и Интер даже предвижда пътя на двата тима до финала. Според него Мароко ще в профил в елиминациите поредно европейските сили Испания, Португалия и сегашния първенец Франция, до момента в който Камерун ще в профил Белгия на четвъртфиналите и Сенегал на полуфиналите. Както е известно, в никакъв случай до момента африканска страна не е достигала даже полуфинал на Световно състезание. Досега континентът има единствено три четвъртфиналиста: Камерун (1990-а), Сенегал (2002-ра) и Гана (2010-а) в историята на шампионата.

“Африка постоянно е имала капацитета да реализира сполучливо Световно състезание, само че в никакъв случай до момента не сме показвали най-хубавото си лице. През годините африканските тимове получиха все по-голям и по-голям опит. Мисля, че те са подготвени не просто да вземат участие на Мондиал, само че и да го завоюват. Камерун ще победи Мароко на финала на Световното състезание. Това би било сбъдната фантазия. За всеки състезател печеленето на титли е най-голямата цел. Като президент на нашата федерация, бих желал да видя по какъв начин Камерун победи със международната купа.

Не виждам за какво да не можем да я спечелим. Вярвам, че с цел да станеш международен първенец, не е нужно играчите да са чудовища или извънземни. Просто се нуждаеш от добра подготовка, мощен нрав и щипка полуда. Винаги давам Интер за образец. На старта на сезон 2009/10 никой не предполагше, че ще спечелим Шампионската лига, само че Жозе Моуриньо направи нещо бясно с група мъже и бойци. Искам същото и за Камерун ”, аргументира се пред ESPN Ето’о, който не изключи домакините от Катар също да поднесат изненада.

Камерун е в група с Бразилия, Сърбия и Швейцария, до момента в който противници на Мароко са Хърватия, Белгия и Канада. Другите три африкански отбора на Мондиала са Сенегал, Тунис и Гана.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР