Легендарният мобилен телефон Motorola Razr може да се завърне на

...
Легендарният мобилен телефон Motorola Razr може да се завърне на
Коментари Харесай

Легендарният сгъваем телефон Motorola Razr се завръща на пазара

Легендарният мобилен телефон Motorola Razr може да се завърне на пазара, написа The Wall Street Journal по информация, получена от свои добре осведомени източници.

Устройството може да се възроди като смарт телефон със сгъваем екран и стартова цена от към $1500, което ще го направи по-скъп от флагманския модел iPhone XS Max.

Предполага се, че изключителни права за продажбата на Motorola Razr в Съединени американски щати ще получи мобилният оператор Verizon, който ще подписа за задачата контракт с Lenovo. По предварителни данни Lenovo има желание да пусне на пазара до 200 хиляди броя от обновената Motorola Razr. В сегашния миг устройството ще се тества и окончателните периоди за неговата поява може да се трансформират.

Lenovo, китайският производител на лични компютри купи бизнеса с мобилни телефони на Motorola Mobility от Гугъл през 2014 година.

Motorola за първи път пусна на пазара свръхтънкия модел Razr V3 през 2004 година и той незабавно се трансформира в знак на избран обществен статус. Компанията продаде от модела над 130 милиона единици по целия свят.

Въпреки това, излизането на iPhone през 2007 година накара потребителите да не помнят за Razr и другите мобилни телефони - бестселъри на Nokia и BlackBerry. Продажбите на Motorola спаднаха, загубите се усилиха и през 2009-а компанията бе принудена да премине на С Android от Гугъл, а по-късно и да й продаде своя бизнес с мобилни телефони през 2011 година.

Motorola към този момент се опита да възроди този франчайз, в това число през 2011 година, когато дружно с Verizon пуснаха устройството Droid Razr. Въпреки това делът на Motorola на американския пазар, където преди доминираше, продължи да спада. Според IDC, в края на третото тримесечие на 2018 година, този дял представляваше 5,9% от продажбите на мобилни телефони в Съединени американски щати против 27,3% през 2004 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР