Легендарният културист и холивудска знаменитост Арнолд Шварценегер отправи послание към

...
Легендарният културист и холивудска знаменитост Арнолд Шварценегер отправи послание към
Коментари Харесай

Арнолд Шварценегер с послание към българските спортисти

Легендарният културист и холивудска звезда Арнолд Шварценегер насочи обръщение към спортистите на България. Видеобръщение с присъединяване на седемкратния притежател на купата “Мистър Олимпия ” беше изненадата на международната шампионка по бокс Дейзи Ланг при визитата й в Националната спортна академия.

“Помнете, че колкото повече упражнявате, толкоз по-добри ставате! Запазете позитивна конфигурация и ясна визия накъде вървите в живота си “, обърна се някогашният губернатор на Калифорния към присъстващите в залата, завършвайки с паметното “Hasta la vista, baby! ” от екшъна с негово присъединяване „ Терминатор “.

В четвъртък студенти и преподаватели на Национална спортна академия имаха опцията да научат забавни обстоятелства от богатата спортна кариера Дейзи Ланг в особено проведена среща с нея.

Ректорът на НСА проф. Николай Изов откри събитието, като показа достиженията на Дейзи и ѝ подари сувенири на Академията. Споделените от нея персонални моменти, както и показаните видео фрагменти и архивни фотоси, провокираха страсти и въпроси в залата, където участваха доста от нейните другари и сътрудници от началото на спортната ѝ кариера в България и от интервала на образованието ѝ в НСА.

Десислава Кирова, по-известна в международния спорт като Дейзи Ланг, влиза в историята на женския професионален бокс като първата българка спечелила международни шампионски трофеи. Състезава се за Германия сред 1996-2004 година, когато женският бокс към момента не съществува в България. Дейзи е един от спортистите, които способстват за популяризирането на женския професионален бокс в Европа.

Възпитаничката на Национална спортна академия „ Васил Левски “ Дейзи Ланг получава бакалавърска степен по кинезитерапия, след което продължава образованието си в Спортния университет в Кьолн, Германия. Тя употребява добитите в НСА знания и опит в кинезитерапията и в региона на медицината, с цел да разпространява бокса като метод за поддържане на физическа и психическа форма. От 2008 година е постоянен гост-лектор на Ротари клуб, изнасяйки мотивационни лекции и семинари.

Преди кариерата си в бокса, Дейзи Ланг се състезава в бойните изкуства. Има черен колан и европейска купа по таекуондо. Била е и международна шампионка по карате и кикбокс.

Заради триумфите си в спорта Дейзи става известно лице в медиите в разнообразни страни. След сполучливо десетилетие в света на спорта в Европа, отпътува за Лос Анджелис, с цел да развива актьорска кариера и бизнес инициативи. Участва във филми и реклами, най-вече в екшън функции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР