Легендарният Димитър Каров получи номинация за волейболната Зала на славата.

...
Легендарният Димитър Каров получи номинация за волейболната Зала на славата.
Коментари Харесай

Димитър Каров с номинация за волейболната Зала на славата

Легендарният Димитър Каров получи номинация за волейболната " Зала на славата ". Международната волейболна зала на славата (IVHF) разгласи номинациите за 2024 година и точно измежду тях е и тази на дългогодишния национал на България, играч на ЦСКА и най-хубав разпределител в света в края на 60-те години.


Каров може да бъде подсилен от почитателите на волейбола тук:

https://www.volleyhall.org/ivhf-fan-vote.html?fbclid=IwAR1VGgqMH_r3j26JAnYJv_EPqoBEqCxBzw7IUDqReo5Cp8ipkxXm2waFyQ0_aem_AZwPD5EVxiEsYa8ZtEbZmV_xxinLCfvtX7-_5miB3uXHPg4UBwDHfO70w3eGApoO5QBlGIl8MSMjPdtqxJXZnNw7

Срокът за гласоподаване е до 14 април. Шестимата номинирани с максимален избор от публиката ще получат спомагателен глас в формалното гласоподаване, от което интернационалната комисия на IVHF ще избере влиятелния клас на 2024 година в Холиоук, Масачузетс (САЩ).

С номинации в категория " Мъже " са още Иван Милкович (Сърбия), Раул Кирога (Аржентина), Андреа Дзордзи (Италия) и Филип Блейн (Франция).

Каров може да стане вторият българин в " Залата на славата " след Димитър Златанов. Миналата година той празнува своя 80-годишен празник. Има над 500 мача с екипа на България, който носи в продължение на 16 години. Става втори на Световното състезание за мъже в София през 1970 година, а на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 остава на крачка от медалите с четвъртото място на отбора ни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР