Легендарният бразилски бивш вратар Клаудио Тафарел започва работа в английския

...
Легендарният бразилски бивш вратар Клаудио Тафарел започва работа в английския
Коментари Харесай

Световен шампион с Бразилия започва работа до дни в Ливърпул

Легендарният бразилски някогашен вратар Клаудио Тафарел стартира работа в британския гранд Ливърпул. Мърсисайдци ще го назначат като треньор на вратарите, а 55-годишният международен първенец ще съвместява отговорностите си и с бразилския народен тим.

Очаква се работната му виза да бъде издадена в края на седмицата и той да се причисли към щаба на „ червените”. Тафарел ще работи дружно с Йон Ахтерберг и Джак Робинсън, а Тафарел е бил уверен да пристигна на „ Анфийлд” персонално от Алисон Бекер, който пък парафира шестгодишен контракт с клуба през лятото.

Тафарел е един от най-обичаните бразилски футболисти в историята, като има 101 мача за Селесао, притежател е на два трофея в Копа Америка и международен първенец с Бразилия през 1994-а доина.

На клубно равнище той е играл за Парма, Реджина и Галатасарай, а за турския клуб след това работи като краткотраен треньор и го напуща през 2019-а година. Тафарел е треньор на вратарите на бразилците от 2014-а година и точно той е витална част от развиването на Алисон Бекер през годините.

Goal твърди, че Тафарел е посетил подготвителния център на Ливърпул в Къркби през предходната седмица и е водил диалози за евентуалната си бъдеща работа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР