Легендарният бивш футболист Боби Чарлтън почина на 86-годишна възраст, съобщават

...
Легендарният бивш футболист Боби Чарлтън почина на 86-годишна възраст, съобщават
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина легендата сър Боби Чарлтън

Легендарният някогашен футболист Боби Чарлтън умря на 86-годишна възраст, оповестяват британските медии.

Сър Боби Чарлтън загуби борбата си с деменцията единствено седмица, откакто отпразнува рождения си ден.

„ Той беше заобиколен от най-близките си в последния момент от живота си. Семейството му благодари на всички, които са се грижили за него, както и на тези, които постоянно са го подкрепяли. Също по този начин желаеме в тези моменти да се почита персоналното пространство на неговите близки “, разясниха от фамилията му.

Сър Робърт Чарлтън е някогашен британски футболист, международен първенец с тима на Англия през 1966 година, притежател на Златната топка през същата година, както и на наградата Футболист на годината в Англия. Лауреат на Ордена на Британската империя.

Чарлтън е атакуващ полузащитник и нападател. Той е приет за един от най-великите футболисти на Англия за всички времена. По-голямата част от кариерата му минава в „ Манчестър Юнайтед “, на който е бил капитан.

Един от малцината оживели футболисти от тима при самолетната злополука на летището в Мюнхен през 1958 година С „ Манчестър Юнайтед “ става първенец на Англия през сезоните 1964/1965 и 1966/1967 година и европейски първенец през 1968 година.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР