Легендарната тенисистка от миналото - Били Джийн Кинг изрази своето

...
Легендарната тенисистка от миналото - Били Джийн Кинг изрази своето
Коментари Харесай

Легенда в тениса: Целият свят страда и спортът не е най-важното нещо

Легендарната тенисистка от предишното - Били Джийн Кинг изрази своето мнение, след отлагането на Уимбълдън 2020. За първи път шампионатът няма да се организира в спокойно време, като изключим двете международни войни. Следващото издание на шампионата ще бъде през 2021 година, а някогашната №1 изцяло застана зад това решение.

Били Джийн Кинг е една от най-великите за всички времена, като е печелила конкуренцията на „ свещената трева “ цели 6 пъти. Тя победи с 10 трофеи на двойки и 4 при смесените двойки. Кинг е неизменима част от шампионата от 1961 година насам и призна, че Уимбълдън доста ще и липсва.

Припомняме, че шампионатите на ATP и WTA са прекратени най-рано до 13-и юли.

„ Много е значимо в тези сложни моменти да бъдем дружно и да се поддържаме. Съгласна съм с решението Уимбълдън да бъде анулиран и считам, че това е най-хубавото. Сега целият свят страда и спортът не е най-важното нещо сега. Да, признавам, че шампионатът ще ми липсва, само че в този момент здравето на хората е приоритет. Трябва да се грижим за себе си, да бъдем виновни и да се обичаме, това е най-важното в тези сложни времена. Пандемията е предизвикателство за всички нас и ние би трябвало да се оправим “, показа Кинг.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР