Легенда. Малко съвременни български футболисти могат дори да мечтаят да

...
Легенда. Малко съвременни български футболисти могат дори да мечтаят да
Коментари Харесай

Момчето си отива, да живее легендата!

Легенда. Малко модерни български футболисти могат даже да мечтаят да получат това определение. Мартин Камбуров обаче е безспорна легенда. Нападателят се трансформира в рекордьор по голове в родния футбол със забележителните 256 попадения.

Вчера Камбуров разгласи най-трудното решение за един състезател - да каже " край ". Свиленградчанинът не скри, че се усеща изцяло задоволен от достижението да запише името си със златни букви в историята на българския футбол.
 Снимка 521700
Източник:

С подобрението на върха на Петър Жеков, Камбуров доближи до връх, който надали ще бъде изкачен от различен състезател скоро време.

За наше огромно страдание, българският футбол не създава постоянно такива играчи. Такива, които карат почитателите да боготворят, които остават диря с изявите си и името им не се не помни с годините. Много са тези, които минават и отпътуват през тимовете. Идват нови, след това други, футболисти със статут на еднодневки, чиито имена даже не е нужно да помниш, не е и значимо. Мартин Камбуров, обаче не е измежду тях. Нападателят, към този момент някогашен подобен, дълго ще бъде обичан от почитателите и има за какво...
 Снимка 485710
Източник:

За своята над 20-годишна кариера, Камбуров става Шампион на България през 2004 година и бронзов медалист през 2005 година с Локомотив (Пловдив). Шампион на ОАЕ през 2006 година с Ал-Ахли. Голмайстор на елита за рекордните 6 пъти: през 2003/04, 2004/05, 2008/09, 2013/14, 2015//16 и 2019/20, надлежно с 26, 27, 17, 20,18 и 18 гола, като третия си голмайсторски приз печели единствено от мачове през пролетния полусезон. В евротурнирите има 6 мача и 2 гола за Локомотив (Пловдив) - 2 мача за Шампионската лига и 4 мача и 2 гола за Купата на УЕФА. За националния тим има 16 мача и 1 гол.
 Снимка 521281
Източник:

Именно националният тим е едно от горчивините в кариерата на нападателя. Въпреки своите попадения и отлични изяви, Камбуров по една или друга причина, не съумя да стане одобрена част от държавния ни отбор. В свои изявленията, 41-годишният състезател не крие болката си, че не е получил задоволително късмет за изява при " лъвовете " и по-често е влизал като запаса, което не му е разрешавало да вкарва попадения.
 Край! Мартин Камбуров приключи славната си кариера!
Край! Мартин Камбуров приключи славната си кариера!

Разкри го през днешния ден

Последното огромно отчаяние за ветерана пристигна при оповестяването на Футболист на годината, където той се подреди зад спечелилия Кирил Десподов. Камбуров разгласи бурно разочарованието си от избора на публицистите и горчиво означи, че очевидно неговите 256 гола нищо не значат.
 Снимка 500791
Източник:

С награди или без, Мартин Камбуров е безспорна легенда на българския футбол. Рекордьор. Постиженията остават за историята. Уважението и любовта на почитателите са заслуги, които се печелят извънредно мъчно. Той го направи - реализира и огромната си цел - 256 гола. История, която се помни. Вече справедливо момчето може да си отиде...

Благодарим за всичко, Марто!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР