Ледени пързалки отварят навред в страната, макар да върлува епидемия

...
Ледени пързалки отварят навред в страната, макар да върлува епидемия
Коментари Харесай

Ледени пързалки отварят насред рестрикциите

Ледени пързалки отварят навсякъде в страната, въпреки да върлува зараза и държавното управление да наложи рестрикции. На процедура пързалките не попадат в рестриктивните мерки, в случай че се съблюдават избрани условия при използването им. Но пък са неразрешени редица спортни занимания, в това число за деца, което отваря въпроса за какво дадена активност е разрешена, а друга, съвсем същата - неразрешена. Впрочем, това запитване не касае единствено пързалките и спорта. 

Ледената пързалка в София на стадион „ Юнак “ отваря порти във вторник. " До 150 души ще могат да карат по едно и също време в границите на една сесия, продължаваща 90 мин ", изясни пред БГНЕС шефът на пързалката Явор Маринов. Той увери, че пързалянето ще се практикува при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като за задачата ще бъде основана специфична организация - „ Два метра разстояние сред хората, безусловно наложително е потреблението на маски от всички, които желаят да са на обекта. Спазване на броя на хората, които ще са на пързалката “. Кънките и пейките щели се дезинфекцират непрекъснато. Според изчисленията му на човек ще се падат по 8 кв. м свободно пространство. Капацитетът на леденото оборудване е 1200 кв. м.

В Пловдив пък ледената пързалка към този момент отвори. Тя разполага с 2 000 кв. повърхност и е рекламирана като най-голямата на Балканите. За да няма скупчване на хора, ще се употребява половината от капацитета й в границите на сесия.

В Русе и Видин също има ледени пързалки. И във Враца проработи - позволяват се до 20 души по едно и също време, като носенето на защитни маски е наложително.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР