Ледът е много търсена стока в Испания. Супермаркетите ограничават количеството,

...
Ледът е много търсена стока в Испания. Супермаркетите ограничават количеството,
Коментари Харесай

Испания ходи по тънък лед заради горещините и високите цени на енергията

Ледът е доста търсена стока в Испания. Супермаркетите лимитират количеството, което хората могат да купят, а в питейните заведения кубчетата за сангрия и другите коктейли са на изчерпване поради изпепеляващите горещини и високите цени на силата, написа Българска телеграфна агенция.

От началото на годината производителите на лед са понижили размерите на нормалните си ресурси поради солените сметки за тока и несигурността по отношение на лятното търсене след коронавирус пандемията.

Туризмът обаче още веднъж е в напредък, което съответства с едно от най-горещите лета в историята на Испания, а тази седмица евентуално ще бъде записана третата подред гореща вълна. Извънредно високите температури в композиция със съживяването на обществените контакти в градовете и селата из страната значат огромно търсене на лед.

Рикардо Бласко, притежател на една от най-старите компании за произвеждане на лед в Мадрид ( " Бласко айс " ), сподели, че сметките му за ток са се повишили с 50-60% по отношение на началото на годината и по тази причина е отсрочил от март за май началото на производството, с цел да компенсира частично повишените разноски. Фабриката му работи непрекъснато през седемте дни на седмицата, само че не е в положение да усили в допълнение производството.

Бласко споделя, че заради безпокойството, че може да разочарова клиентите си, които му се обаждат всеки ден за нови поръчки, не може да спи. " Мъчително е да не можеш да удовлетвориш всички, макар че искаш ", споделя той и прибавя: " Наистина вършим всичко по силите си ".

Празните лавици във фризерите в супермаркетите, където би трябвало да има торби с лед, са в този момент нормална панорама в Испания. И потребителите отиват в бензиностанции и дребни магазини в търсене на лед.

Мерседес Нието, собственичка на бар в стилния мадридски квартал Чуека, споделя, че когато нейният нормален снабдител приключил леда, потърсила в локалния китайски магазин, който повишил цените, и в супермаркетите, само че там нямало. " Ако това продължи, ще имаме съществени проблеми да държим отворено заведение за студени питиета ", споделя тя, до момента в който разбърква коктейли " Мохито ".

Някои супермаркети, в това число тези от най-голямата верига в Испания " Меркадона ", ограничиха количествата до пет торби на човек. В друга верига – " Кансум " – разрешават единствено до две.

" Нарасналото търсене поради високите температури води до презапасяване ", сподели представител на " Меркадона ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР