Лечението на рака е един от основните здравни проблеми за

...
Лечението на рака е един от основните здравни проблеми за
Коментари Харесай

Онколози откриха как да разпознаем рака навреме

Лечението на рака е един от главните здравни проблеми за разрешаване в днешно време. Според калкулации в тялото ни има към 100 трилиона кафези. Всичко, обвързвано с образуването на тези кафези – по какъв начин те ще работят, по какъв начин ще се трансформират или даже по какъв начин да умират е кодирано в генетичния код на ДНК.

Още с раждането ни тялото знае по какъв начин да поправи неверното държание на клетките, само че когато този механизъм се повреди, то тогава се появява ракът. Досега обаче експертите откриват тези промени чак когато се появят признаци и може да е късно.

Изследователи от Австралия са разкрили наночастици, които могат да намерят комплицирани ракови кафези и по този метод да откриват рак в ранен етап.

„ Наночастиците с стоманен оксид с полимерно покритие ще бъдат прилагани на пациенти. Така че ще бъде допустимо благодарение на ЯМР за към 15 минути да се открият „ скритите “ ракови кафези.

Те ще се възприемат от човешката лимфна система като непознато тяло. Ето по какъв начин можем да разберем къде се намира ракът “, споделя откривателят Стюарт Бартлет.

Техниката към този момент се употребява при рак на гърдата и меланом.

„ Нашата технология беше да създадем това допустимо при комплицирани случаи на рак. Например при рак на белия дроб ”, изясни експертът, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР